30 sep , 5:51 Sport
vv oosterhout
Zondag speelde VV Oosterhout uit tegen VV ZIGO in Tilburg. Het verslag is geschreven door Ad Looijmans.

VV ZIGO - VV Oosterhout

Na het terechte verlies vorige week tegen koploper TSV Gudok, liet VV Oosterhout vandaag een ander gezicht zien. Toch moet eerlijk gezegd worden dat de eerste helft voor beide supportersgroepen weinig de moeite waard was. VV Oosterhout speelde onzeker en was duidelijk bang om fouten te maken. Hoewel de verdediging niet veel te verduren kreeg, slopen er toch enkele onnodige verdedigingsfouten in. VV ZIGO, dat vorige week verloor van Trinitas Oisterwijk, zocht fanatiek de aanval, maar miste de scherpte om echt gevaarlijk te worden. Brian Mateijsen moest een paar keer ingrijpen bij vrije trappen van VV ZIGO, en vlak voor rust kreeg Bjorn Moerenhout de grootste kans, maar zijn schot werd gekeerd. Ruststand: 0-0.

Tweede helft

Tijdens de rust verving Calvin Clemens Joël de Vos. Direct in de 48e minuut kwam er een diepe bal van Martijn Schepers richting Jonathan Yuya, die de bal goed aannam en probeerde Max Deijkers te passeren. Een speler van VV ZIGO en Deijkers raakten beiden de bal met de hand, maar ondanks protesten van VV Oosterhout wuifde scheidsrechter Abdulhamit Z Yücel de penaltyclaims weg. VV Oosterhout begon beter te spelen, vooral via de linkerkant, en creëerde meer doelgerichte aanvallen. In de 58e minuut werden Martijn en Omar el Zoubi vervangen door Kevin Tempelaars en Delvano van Bussel. Door deze wissels kreeg VV Oosterhout nog meer snelheid in de aanval, met Danny, Jonathan en Delvano als dreiging. Dit betaalde zich snel uit: na twee minuten gaf Delvano een assist, die door Max Deijkers niet goed werd verwerkt. Danny Hoefnagels was er snel bij en scoorde de 0-1.

Meer vertrouwen

VV Oosterhout kreeg hierdoor meer vertrouwen, terwijl VV ZIGO geen gevaar meer wist te stichten. In de 80e minuut moest Calvin Clemens helaas het veld verlaten met een hamstringblessure en werd hij vervangen door Jeroen Schepers, die met veel inzet het team over de streep trok. In de 90e minuut kreeg Delvano nog een kans, maar zijn schot werd gestopt door Deijkers en de rebound van Abdelaziz Negro ging naast. Volgende week speelt VV Oosterhout thuis tegen RKDVC om 14.00 uur.