Afvalracer Marieke stelt zich voor: “Veel onverwerkt verdriet”

Marieke met haar gezin
Marieke met haar gezin
Foto: Marieke van de Afvalrace

Sinds vorige week zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de eerste blog van Marieke.

Jeetje wat gaaf, wat ontzettend gaaf!!!

Ik ben gewoon uitgekozen voor de Afvalrace. De strijd tegen de kilo’s is begonnen, maar niet alleen de strijd tegen de kilo’s ook de strijd met mezelf. Later meer hier over eerst wil ik me graag voorstellen.

Ik ben Marieke van Bavel geboren en getogen in Oosterhout. Ben 31 jaar en woon samen met mijn geweldige gezin: Maarten, mijn fantastisch vriend, Joris van zeven, Douwe van vier en Faas van 4 maanden. Ik geniet er enorm van om samen met hun allerlei leuke uitstapjes te maken. Niets is ons te gek zwemmen – dierentuinen of een dagje naar een museum we staan overal voor open. Ook vinden Maarten en ik het erg gezellig om af en toe heerlijk ergens een hapje te gaan eten.

Sinds oktober 2007 werk ik op een dagcentrum voor mensen met een beperking in ‘s-Hertogenbosch.
In maart 2017 zijn we een dagbestedingsplek gestart in het hoofdgebouw van Essent. En ontzettende toffe werkplek waar mensen met een beperking een lunch café bestieren. Naast mijn werk en mijn gezin vind ik het heerlijk om muziek te maken in een carnavalsband en daarmee tijdens en na carnaval leuke optreden te mogen verzorgen.

Waarom de Afvalrace Oosterhout?

Ja om af te vallen natuurlijk! Daarom doe ik mee, dacht ik. Ik me aangemeld en ben naar de bijeenkomst op 2 oktober van de afvalrace gegaan. Hoe nuchter ik daar binnen stapte hoe snel dat omsloeg en ik met tranen in mijn ogen zat te luisteren naar wat Eric ons vertelde. Ik ben diep van binnen naar mezelf gaan kijken en merkte dat er veel onverwerkt verdriet zit wat ik altijd heb weg gestopt.

Samen met mijn gezin hebben we een aantal pittige jaren gehad. Douwe onze middelste zoon die bij acht weken met het RS virus in het ziekenhuis belandde. En inmiddels al 12 keer in verband met zijn astma  in het ziekenhuis heeft gelegen. Mijn vriend die een burn-out kreeg waardoor de zorg van onze twee kinderen plus de zorg van mijn vriend op mijn schouders terecht kwam.

Na deze heftige periode begon voor ons de zon weer te schijnen ik werd zwanger van ons derde kindje. Met kerst 2016 zou ons kindje geboren moeten worden. Maar helaas op donderdag 21 juli krijgen wij te horen dat ons kindje bij 17 weken helaas was overleden. Op maandag 25 juli 2016 ben ik bevallen van ons mini zoontje Faber. Dit Is voor ons hele gezin een enorme klap geweest en hebben hier nog vaak verdriet van. We hebben een Faberdag in het leven geroepen om hem nooit meer te vergeten en hem elk jaar samen met de kinderen een mooie ballon te sturen. Al snel na de geboorte van Faber raakte ik weer zwanger en op 30 mei 2017 is onze prachtige cadeautje Faas geboren.

De start van de Afvalrace

De knop is om, mijn oude levensstijl ligt achter me de strijd tegen de kilo’s ga ik aan en ik weet het zeker ik ga deze strijd winnen!!! Tijdens mijn kennismaking gesprek met mijn coach Eric hebben we een afspraak gemaakt: over 180 dagen ben ik 37 kilo afgevallen en ga ik een mud race lopen van 15 kilometer. En ik weet zeker als je iets wilt en er 100% voor gaat bereik je je doelen !

Eerste trainingsweek

Zaterdag 7 oktober de kick off van de Afvalrace. Voor het eerst sinds hele lange tijd weer sporten, wat voelde dat ontzettend lekker. Elk spiertje in mijn benen deed zeer maar ik weet waar ik het voor doe en dat verzacht de pijn enorm. Nu de eerste week van de Afvalrace voorbij is en ik weet waar ik aan moet werken geeft me dit een enorm fijn gevoel. Tot ziens 107 kilo, Marieke 2.0 is in de maak!

Elke week kunnen jullie via mijn blog op Oosterhout Nieuws mijn hoogte- en diepte punten lezen. En mede door alle superleuke reacties weet ik zeker dat deze uitdaging gaat lukken!

Groetjes Marieke

 

Marieke wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE.
De Afvalrace Oosterhout wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal
 sportieve partners.
Volg ook de Afvalrace via Facebook en nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen