Afvalracer Marieke: “Geen wijntje met stukje kaas meer”

Salade met makreel, komkommer, mozzarella, tomaat en paprika
Salade met makreel, komkommer, mozzarella, tomaat en paprika
Foto: Marieke van de Afvalrace

Sinds twee weken zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de tweede blog van Marieke.

Whooo wat is er in een week veel gebeurd!

Wat was het spannend zeg, mijn eerste blog van de afval race kwam op zaterdag 14 oktober ( verjaardag van Joris mijn oudste zoon) online. Vanaf dat moment heeft mijn telefoon niet stilgestaan: appjes, belletjes, mailtjes, reacties op Facebook…ongelooflijk veel! Wat voelt dat goed en wat had ik dat nodig! Tijdens mijn intake gesprek met Eric zijn er natuurlijk naast de doelen die er gesteld zijn ook heel veel confronterende dingen gezegd die toch de hele week door je hoofd spoken. En je dan ook weer wel onzeker maken.

Moeilijke eetmomenten…

Sinds dat ik weet dat ik mee mag doen aan de afvalrace heb ik mijn eet patroon drastisch om gegooid. Geen snoep. Geen chips. Niet lekker een wijntje met een kaasje of een worstje. Of een lekker taartje bij een verjaardag. ’s Morgens beginnen ik met magere kwark en een handje noten met soms wat fruit erin. Als ochtendsnack wat fruit. Tussen de middag lunch ik met rijstwafels met daarop wat zalm of gerookte ham.De middagsnack bestaat vaak uit een drinkbouillon. En als avondeten maak ik zelf een heerlijke salade met vis zoals makreel, tonijn of ansjovis. Of met vlees zoals carpaccio of gerookte ham.

Regelmaat in het eetpatroon

Het is belangrijk dat je regelmaat in je eetpatroon krijgt. ’s Morgen at ik vaak pas als ik op mijn werk was omdat ik daar in de ochtend “geen tijd” voor had. Nu sta ik eerder op om in alle rust te kunnen ontbijten. Overdag gaat het qua eten super goed doordat je natuurlijk aan het werk bent of druk thuis bezig bent. ’s Avonds thuis is het vaak het moeilijkst. Ik ben dan moe en heb dan echt wel moeilijke momenten.

Even een paar dagen genieten

Afgelopen week ben ik met de kinderen en mijn schoonmoeder een paar dagen naar Hall geweest. Erg lekker weer gehad en leuke uitstapjes zoals Koning Julianatoren en de Apenheul konden niet ontbreken. Het sporten bij Enforce stond daar door op een laag pitje en ik merk dat ik daar echt van baal en nu al erg mis.

Ik ga de strijd tegen de kilo’s winnen

Ik heb deze week wel erg veel gehad aan de online filmpjes met work outs. Ook ben ik twee ochtenden gaan zwemmen bij de warande en ik kan zeggen wat is dat ontzettend lekker zeg om zo je dag te starten. Stond er een beetje van te kijken dat ik daar Maarten van der Weijden tegenkwam, de Olympisch kampioen lange afstand zwemmen. Maar dat gaf me ook weer kracht. Hij heeft destijds de strijd tegen kanker gewonnen en ik ga de strijd tegen de kilo’s en met me zelf winnen!

Angsten overwinnen
is simpelweg beginnen
Lief Leven

Tot volgende week.

Groetjes Marieke

Marieke wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE.
De Afvalrace Oosterhout wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal
 sportieve partners.
Volg ook de Afvalrace via Facebook en nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen