Afvalracer Annemarie: “Ik proef nu ook wat ik eet!”

Foto: Annemarie van de Afvalrace

Twee weken geleden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de tweede blog van Annemarie.

Mijn nieuwe manier van leven

Mijn eerste sportieve week zit erop. En mijn hemel wat heb ik veel positieve reacties gehad! Van klanten op mijn werk tot collegas van mijn man en vrienden en vriendinnen. Ik ben echt door zoveel mensen benaderd, dat al zou ik een slecht moment hebben het gewoon wordt verholpen door alle lieve mensen om me heen. Natuurlijk heb ik overal spierpijn gehad. Op plekken waarvan ik niet eens wist dat ik spieren had en ben ik helemaal uit mijn comfortzone gegaan tijdens de conditietrainingen. Maar wat voel ik me goed en energiek!

Snaaien en koffie

Voor het eerst in jaren heb ik normale maaltijden en tussendoortjes. Mensen om me heen vragen me steeds welk dieet ik nu volg. Ik heb er bewust voor gekozen om mezelf niet op een dieet te zetten maar om juist bewuster te gaan eten. Voorheen liep ik heel de dag te snaaien en dronk ik alleen maar koffie, dit heb ik nu volledig overboord gezet, ik ben thee gaan drinken en water en hooguit 2 kopjes koffie per dag. Ik kan je zeggen: mijn lijf is in shock. En ik ook door het verschil dat het voor mijn energie is.

Wat er niet aankomt…

Het bevalt me prima om niet te snaaien en op momenten dat ik iets eet proef ik nu ook hoe het smaakt en wat ik eet. `s Ochtends een boterham is me nooit goed bevallen. Maar muesli, cornflakes en yoghurt gaan prima en passen perfect in deze leefstijl. `s Middags “gewoon” 2 tot 3 boterhammen met beleg is toch eigenlijk ook veel lekkerder dan een pak koekjes of niet eten. Het enige wat ik nu echt laat staan zijn frietjes en snoepjes/koekjes waarvan ik weet dat het me heel wat training gaat kosten om het weer te verbranden. Wat er niet aankomt hoeft er tenslotte ook niet meer af.

Moeite op tijd op de training te zijn

Het afvallen gaat trouwens razendsnel en we moeten even in de gaten houden of het niet te snel gaat, anders zal ik toch echt nog meer moeten gaan eten en dat doe ik voor mijn gevoel al. Deze week had ik wel wat moeite om op de goede tijden bij de training te verschijnen. Sorry Michael! Maandag kwam ik doodleuk een kwartier te laat, terwijl ik altijd overal veel te vroeg ben. En woensdag dacht ik bij mezelf dit gaat me niet nog een keer gebeuren dus ik kom extra vroeg. Helaas weer niet goed, bleek mijn training in Tilburg te zijn, gelukkig mocht ik in Oosterhout met de volgende groep meedoen.

Steun aan andere Afvalracers

Ik kan bijna niet geloven dat ik dit zeg maar ik geniet van het sporten, ben deze week 1 keer niet geweest en had het `s avonds erg moeilijk om niet te gaan snaaien, gelukkig hebben de winnaars van de Afvalrace een onderlinge app gemaakt zodat we elkaar kunnen steunen en wat had ik daar veel hulp aan. Nogmaals superbedankt meiden.

Volgende week weer een nieuwe blog om jullie op de hoogte te houden van mijn ontwikkelingen in een sportieve en gezonde wereld.

Veel liefs en tot snel,
Annemarie

 

Annemarie wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE.
De Afvalrace Oosterhout wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal
 sportieve partners.
Volg ook de Afvalrace via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen