Weekendtip: prachtige foto’s van VASTWEL in de Kloosterdreef

Het zonnetje laat zich gelukkig dit weekend weer zien en dus zullen er weer mensen er op uit willen gaan voor een wandeling.

Buitenexpositie VASTWEL

In de Kloosterdreef bij Sint Catharinadal heeft VASTWEL wederom een prachtige buiten expositie ingericht. Vorig jaar hingen er portretten van Oosterhoutse politieke bestuurders die een brief hadden geschreven over Macht & Mededogen. Dit jaar heeft het team van VASTWEL gekozen voor een veel persoonlijker verhaallijn, passend binnen het thema Verwonderd & Verbijsterd. Wetende dat de keuze en de inhoud openbaar zou worden, heeft men toch een 15 tal leerkrachten/docenten uit het basis en voortgezet onderwijs in Oosterhout, bereid gevonden om een handgeschreven brief te schrijven.

Verwonderd & Verbijsterd

De brief is gericht aan een (ex) leerling of groepje van leerlingen die een bijzondere plek heeft verworven op een verbijsterende dan wel verwonderde manier. Een openbare persoonlijke bekentenis van gepassioneerde professionals in het onderwijsveld. De inhoud van de brieven geven ook een inkijkje waarom het werkveld van onderwijs zo inspirerend en betekenisvol is voor jongeren en onze toekomst. De betreffende (ex) leerlingen hebben in samenwerking met Miranda van Bragt van het VASTWEL team op het Mgr Frencken een linoleumsnede van het portret van de betreffende leraar gemaakt. Op een speciaal paneel in de buiten expositie staat de brief in combinatie met het portret dat door de leerling is gemaakt. Op zich zijn dit ook weer kunstwerkjes.

Fotograaf Hans Keur

Het is fotograaf Hans Keur gelukt om bijzondere artistieke foto’s te maken van de leerkrachten/docenten in een pose “alsof ze voor de klas staan”. Hans Keur was overigens ook verantwoordelijk voor de foto’s uit de twee vorige buitenexposities van VASTWEL. De foto expositie is te zien tot Pasen. Frans Verkooijen van het VASTWEL team benadrukt dat de opbouw van de expositie zelf mogelijk is door vrijwilligers, die zich verbonden voelen aan het Sint Catharinadal en ook vanuit de gemeente Oosterhout waren er gewaardeerde “handjes” om de acht fotozuilen er top te laten uitzien. VASTWEL- is een van de activiteiten in de vastenperiode van het Leer-en Inspiratiehuis van het Sint Catharinadal. Klik links onderin de foto bij dit artikel op ‘fotoserie’ om enkele foto’s te zien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen