Franck Ploum en Capella Vacalis zondagmiddag op St. Catharinadal

Foto: Frans Verkooijen / VASTWEL

Zondagmiddag 12 maart kun je tussen 15.00 – 16.00 uur naar Franck Ploum en Capella Vacalis in de kerk van St.Catharinadal.

Franck Ploum

Franck Ploum is theoloog en is als inspirator en directeur verbonden aan Ekklesia Breda. Franck is een veel gevraagde gastvoorganger, inleider voor bezinningsdagen en auteur van diverse boeken waaronder het boek ‘Een weg ten leven’ dat hij samen met Anselm Grun heeft geschreven. Verder publiceert Franck regelmatig over bijbelse thema’s vanuit politiek en maatschappelijk perspectief. Uit zijn laatste boek ‘De schreeuw van de aarde, Zes bijbelse Leerdichten’ zal zondagmiddag het leerdicht ‘navolging’ klinken in zes delen tussen de muziekstukken in.

Capella Vacalis

Capella Vacalis komt uit de regio Nijmegen en het kwartet zingt muziek uit de middeleeuwen en renaissance. Gregoriaans vormt de basis van het repertoire. Capella Vacalis probeert het modale karakter van deze muziek uit te dragen in de benadering en uitvoering ervan. Door aandacht voor de tijdsgeest én de oorspronkelijke handschriften, waaruit voornamelijk wordt gezongen, probeert het ensemble dicht bij de oude zangtraditie te komen.

Meer informatie

Je bent van harte welkom in de kerk van het St. Catharinadal aan de Kloosterdreef 5. Deze bijzondere middag begint om 15.00 uur en duurt ongeveer 1 uur. De entree is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Deze middag is onderdeel van VASTWEL, een van de initiatieven in de vastenperiode van het Leer- en Inspiratiehuis van het Sint Catharinadal. Klik op de onderstaande link voor het volledige programma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen