Poppendoker houdt zaterdag spreekuur in het Speelgoedmuseum

Foto: Speelgoedmuseum Op Stelten

Zaterdag 21 oktober kun je met je pop, teddybeer, of knuffeldier dat wat zorg nodig heeft naar de Poppendokter in het Speelgoedmuseum.

Poppendokter

Poppendokter Jan Kalsbeek uit Drachten staat zaterdag tussen 13.30 en 16.00 uur klaar in het Museumcafé klaar om eenvoudige reparaties uit te voeren aan poppen, beren, of andere gewonde knuffels. Denk aan het vastzetten van losse armpjes of beentjes, of het vervangen van oogjes. Voor complexere herstelwerkzaamheden zal de knuffel met de poppendokter mee naar huis moeten, maar je bent natuurlijk ook welkom voor advies.

Land van Ooit in Lego

Speelgoedmuseum Op Stelten aan de Zandheuvel herbergt niet alleen een uitgebreide collectie speelgoed, maar beschikt ook over een indrukwekkende verzameling oude en antieke poppen en beren. Vroeger werden poppen vervaardigd uit kwetsbare materialen zoals was, porselein, papier-maché of textiel. Als je deze prachtige collectie wilt bekijken, evenals de bijzondere extra tentoonstelling over het volledige Land van Ooit dat met LEGO is nagebouwd, dan kan dat tegen het gebruikelijke toegangstarief.

Meer informatie

Als je op zaterdagmiddag enkel voor het spreekuur van de poppendokter komt, is de entree gratis. Bij binnenkomst ontvangt iedereen een volgnummer, en de volgorde is gebaseerd op wie het eerst binnenkomt. Wil je ook het museum bezoeken, dan is de entree 8 euro voor volwassen en kinderen tussen 4 en 12 jaar 5 euro. Kinderen t/m 3 jaar en houders van de Museumjaarkaart hebben gratis entree. Je vindt Speelgoedmuseum Op Stelten aan de Zandheuvel 51.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen