De genomineerden voor de Cultuurprijs Oosterhout zijn bekendgemaakt

Foto: Oosterhoutse Cultuurprijs

Op 12 mei worden de Cultuurprijs Oosterhout én de Stimuleringsprijs uitgereikt in Stadstuin De Schelp aan de Vijzel. De genomineerden voor de Stimuleringsprijs zijn gisteren bekendgemaakt.

Cultuurprijs Oosterhout

De Cultuurprijs, waarin sprake is van een oeuvre, kent dit jaar maar liefst 4 genomineerden! De persoon, stichting, vereniging, organisatie of activiteit die deze prijs in ontvangst mag nemen moet op een bijzondere manier bijdragen aan de cultuur in Oosterhout en een duidelijk verband hebben met de stad. Belangrijk is dat de winnaar zich gedurende een langere periode actief inzet en van betekenis is voor Oosterhout. De namen van deze genomineerden blijven nog even geheim en op 12 mei wordt de winnaar van de Cultuurprijs bekendgemaakt.

Genomineerden Stimuleringsprijs

De Stimuleringsprijs is voor het erkennen en stimuleren van cultureel talent. Er zijn 3 genomineerden voor de Stimuleringsprijs:

  • Stichting de Verweesde Toren
    Een initiatief (in 2021) van zes enthousiaste Oosterhouters heeft als doel zich in te spannen voor het behoud van het culturele erfgoed in de gemeente Oosterhout waaronder met name de ruïne van de Slotbosse Toren, een deel van het voormalig kasteel “Huis ten Strijen”. De Slotbosse Toren is uniek, behoort tot de drie topmonumenten van Oosterhout. De stichting heeft een ambitieus activiteitenprogramma en wil midden in de Oosterhoutse samenleving staan.
  • Thomas Vink
    Jarenlang lid geweest van de Raad van 11 en zeer betrokken bij de organisatie van het Kindercarnaval, met name bij de optocht. Hij is het creatieve brein achter tal van ideeën om het Kindercarnaval verder te stimuleren. De culturele waarde van carnaval doorgeven aan de volgende generaties is een belangrijke doelstelling van Thomas Vink. Door middel van oa. diverse schoolprojecten, tv programma’s met bijpassende activiteiten en Kaai Online worden de kinderen (4-12 jaar) bereikt en geënthousiasmeerd.
  • Theater De Schelleboom / Project Aardewerk van Oosterhout zomer 2025
    Dit verhaal is onderdeel van de historische en huidige identiteit van Oosterhout. Verhalen van het rijke verleden worden in het theater op een creatieve, innovatieve en begrijpelijke manier tot leven gebracht, interactief. Het Theater wil hiermee Oosterhout op de kaart zetten en bijdragen aan de historische en huidige identiteit van Oosterhout, aan de innovatieve aantrekkelijkheid van Brabant en het ambachtelijk verleden van Nederland. Noot: Jurylid Joost de Jongh van Theater de Schelleboom heeft niet deelgenomen aan de beraadslagingen en stemming bij dit onderdeel.

Uitreiking Cultuurprijs

Op zondag 12 mei zal om 15.00 uur in Stadstuin De Schelp het Culturele zomerseizoen feestelijk openen met een mooi programma. De uitreiking van de Cultuurprijs is aansluitend om 16.00 uur. Toegang is gratis. Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen