Zaterdag weer Voorjaarsmarkt in Vredeskerk en De Beuk

Foto: Lian Raams (PGO)

Op zaterdag 11 mei organiseert de Protestantse Gemeente Oosterhout (PGO) haar jaarlijkse Voorjaarsmarkt in de Vredeskerk en De Beuk.

Voorjaarsmarkt

Van 10.00 tot 15.00 uur zullen vrijwilligers een gevarieerd aanbod aan Fair Trade producten presenteren, cadeaupakketjes voor Moederdag aanbieden, een loterij met aantrekkelijke prijzen organiseren en de altijd populaire boekenmarkt in de Vredeskerk zal ook weer van de partij zijn. Voor de groene vingers zijn er prachtige planten, zoals geraniums, Spaanse margrieten en petunia’s, perfect als Moederdagcadeau, en heerlijke tomaten voor bijvoorbeeld soepen of sauzen.

Handgemaakte artikelen

De PCOB zal ook aanwezig zijn met mooie handgemaakte artikelen. Naast al deze activiteiten is er volop gelegenheid om samen te zijn onder het genot van een kopje koffie of thee met gebak, of om te genieten van een smakelijke lunch met een kom soep. Terug van weggeweest is ook de mogelijkheid om (Moederdag)kaarten te knutselen, een leuke bezigheid voor jong en oud. Alle opbrengsten van de Voorjaarsmarkt, waaronder die van de loterij en verkoop van goederen, zullen ten goede komen aan het project van Kerk in Actie dat zich richt op het helpen van mensen met een beperking om een volwaardige plaats in de samenleving van Myanmar te vinden.

Leprosy Mission International-Myanmar

In Myanmar behoren mensen met een beperking vaak tot de meest kwetsbaren in de samenleving. Ze hebben beperkte toegang tot zorg, onderwijs en werk, en worden vaak geconfronteerd met extra (medische) kosten. The Leprosy Mission International-Myanmar (TLMI-M) zet zich in om de toegang tot onderwijs, werk, inkomen en zorg voor mensen met lepra of een fysieke beperking te verbeteren. Deze christelijke organisatie biedt vaktrainingen en microkredieten aan om mensen met een handicap te helpen bij het opzetten van een eigen bedrijf. TLMI-M stimuleert ook bedrijven om mensen met een beperking in dienst te nemen. Bovendien biedt de organisatie medische zorg, zoals fysiotherapie en logopedie, aan zowel kinderen als volwassenen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen