Finalisten Cameretten 2023 spelen try out in De Schelleboom

Foto: Anne van Zantwijk

Op zaterdag 18 mei komen Joey & Dave met hun try-out ‘Stille Oorlog’ naar Theater de Schelleboom aan de Mathildastraat.

Joey & Dave

Joey & Dave. Cabaretduo & Broers. Humor is voor de broers Joey en Dave altijd al een manier geweest om heftige levensgebeurtenissen te verzachten, bespreekbaar te maken of op z’n minst zwaar te ontkennen. Een familietrekje. Toch zijn de verschillen groot.
Joey voelt zich als oudere broer verantwoordelijk voor alles. Dave gaat iedere vorm van verantwoordelijkheid graag uit de weg. In 2022 haalden ze met hun eerste theaterprogramma Verbrand Je Vingers Niet – een scherpe voorstelling over de dood van hun vader – de finale van het Cameretten festival. In het theater willen ze vooral persoonlijke verhalen delen, herkenbare situaties creëren, moeilijke thema’s bespreekbaar maken en pijnlijke verschillen bloot leggen.

Stille Oorlog

In deze cabaretvoorstelling kijken ze terug op hun kindertijd, met in het bijzonder de (vecht)scheiding van hun ouders. Wat was de impact? Hoe beïnvloedt het hun relatie? Al snel blijkt dat ze dezelfde herinneringen totaal anders hebben beleefd en zet de scheiding alles weer op scherp. De doofpot gaat open en oude wonden beginnen te bloeden. Kortom, een vermakelijk tafereel om naar te kijken! (lees verder na de video)

Meer informatie

Joey & Dave zijn met hun try-out op zaterdag 18 mei te zien in Theater de Schelleboom aan de Mathildastraat. Aanvang 20.15 uur. Kaarten kosten 16,50 euro per stuk inclusief gratis koffie/thee voor aanvang en een drankje na de voorstelling. Tickets zijn direct te bestellen via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen