Ludēk Tikovsky exposeert in het Speelgoedmuseum

mrt 12 , 6:27 Agenda
tudek
In het Speelgoedmuseum is een tijdelijke tentoonstelling te zien met werken van Ludēk Tikovsky, autonoom beeldend kunstenaar.

Ludēk Tikovsky

De autonoom beeldend kunstenaar Ludēk Tikovsky is geboren in Tsjecho-Slowakije en woont en werkt tegenwoordig in Hilversum.De wijze waarop Ludēk spelenderwijs zijn kunst maakt, was de aanleiding voor het Speelgoedmuseum om hem uit te nodigen zijn werk te exposeren. Zoals Ludēk zelf schrijft in de expositieruimte: “Iedereen wordt uitgenodigd om een stap te zetten in het domein van Artichokistan, een plaats waar verbeelding geen grenzen kent.”

‘Het Rariteitenkabinet’

Met zijn mix van traditioneel tekenen en digitale technieken, waarbij alles samensmelt tot een prachtig verhaal, neemt Ludek je mee op reis naar een plek waar sprookjes tot leven komen en alledaagse dingen veranderen in fantastische buitengewone beelden. Zijn inspiratie haalt Ludēk uit de natuur. Een stuk van een omgewaaide boom of een mooie steen met een grillige vorm verwondert en inspireert hem om kunst te maken. Deze verwondering en onbegrensde creativiteit laat hij zien in zijn inspirerende tentoonstelling ‘Het Rariteitenkabinet’ in het Speelgoedmuseum.

Meer informatie

‘Het Rariteitenkabinet’ van Ludēk Tikovsky is tot en met 30 juni te zien in het Speelgoedmuseum aan de Zandheuvel 51. Het museum is open van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Reserveren van een starttijd via de onderstaande link is gewenst.