Binnenstadpaaltjes per 1 september blijvend naar beneden

Foto: Google Streetview

De Oosterhoutse binnenstad wordt momenteel afgesloten door middel van (verzinkbare) palen. Deze palen verliezen per 1 september 2019 hun functie. Belangrijkste redenen zijn dat het systeem verouderd is geraakt, veel storingen geeft en dat het beheer ervan door de leverancier wordt gestaakt.

Permanent verzonken

Vanaf 1 september zullen de palen die het voetgangersdomein afsluiten permanent verzonken zijn. In het uitgaansgebied Klappeijstraat en Leijsenhoek worden de palen bij evenementen handmatig omhoog gezet door brandweer of politie. Het alternatief: de palen permanent omhoog laten staan, is handig noch verstandig omdat er dan niemand meer in kan, ook niet in geval van calamiteiten.

Publieksvriendelijke methode

Het gemeentebestuur van Oosterhout is voorstander van een alternatieve, effectieve en publieksvriendelijke methode om het voetgangersdomein af te sluiten (te denken valt bijvoorbeeld aan cameratoezicht). Dat nieuwe toegangscontrolesysteem wordt in het voorjaar van 2020 verwacht. De Oosterhoutse binnenstad zal het dan ook enkele maanden zonder afsluitingscontrole moeten doen.

Verbod blijft gehandhaafd

Voor de duidelijkheid: het blijft verboden om met motorvoertuigen het voetgangersdomein in de binnenstad in te rijden. De verbodsborden blijven dus van kracht. Het is een taak voor de gemeentelijke handhaving om extra inzet te plegen op het naleven van dit verbod. Uitzonderingen gelden voor bewoners en winkeliers die nu ook al over een toegangspasje beschikken. Leveranciers van winkels en horeca kunnen de binnenstad bereiken van 07.00 uur tot 11.30 uur op maandag tot en met zaterdag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen