Gemeente geeft culturele instellingen bijna 200.000 euro coronasteun

Foto: Oosterhout Nieuws

Het college van burgemeester en wethouders heeft nu besloten culturele organisaties financiële steun in de rug te geven van in totaal € 194.276 voor de gevolgen van de coronacrisis.

Coronasteun

De gemeente heeft een fonds vanuit het Rijk voor organisaties die het lastig hebben gehad tijdens de Corona periode. Hiermee heeft de gemeente al verenigingen en ondernemers gesteund, maar dit fonds is ook bedoeld voor cultuur. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu besloten culturele organisaties financiële steun in de rug te geven van in totaal € 194.276 voor de gevolgen van de coronacrisis.

Lockdown

Vanwege de lockdown in januari en februari 2022 en de andere beperkende maatregelen hebben culturele organisaties, zoals De Pannehoef, BOCK, MOYA, Theater de Schelleboom, Theater de Bussel en Theek 5 de deuren moeten sluiten en/of hun activiteiten moeten staken of aanpassen. Een direct gevolg hiervan is het verlies aan inkomsten en extra kosten die zijn gemaakt om aan de maatregelen te kunnen voldoen.

Financiële schade

Naast de financiële impact op de organisaties heeft dit ook impact gehad op de mensen die zich (vaak vrijwillig) hiervoor inzetten. Daarom heeft het college besloten deze organisaties te compenseren voor de geleden financiële schade en ze in staat te stellen hun activiteiten toekomstbestendig te maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen