Peter de Laat (VHO) stelt schriftelijke vragen over Tunnelbak Bovensteweg

Foto: LinkedIn

Peter de Laat (Voor Heel Oosterhout) heeft artikel 39 vragen gesteld aan het college van B&W over de Tunnelbak in de Bovensteweg.

Tunnelbak Bovensteweg

Peter de Laat van de politieke partij Voor Heel Oosterhout heeft het College van B&W schriftelijke vragen gesteld over de Tunnelbak Bovensteweg met verzoek om schriftelijke beantwoording. Peter: “Door de provincie is rond 1978 in samenspraak met gemeente Oosterhout een tunnelbak bij de Bovensteweg aangelegd. De tunnelbak was nodig voor een snellere verkeersafwikkeling in een groeiend Oosterhout. Rond 1992 werd deze tunnelbak, inclusief financiële middelen, aan gemeente Oosterhout geschonken en vanaf die tijd voor rekening van gemeente Oosterhout.”

Herstelwerkzaamheden

“Midden 2004 kwamen de eerste gebreken naar boven. Ter oplossing werd een gerenommeerd bedrijf in de hand genomen, een rapport werd uitgebracht en er werden herstelwerkzaamheden uitgevoerd. In het derde kwartaal van 2018 kwamen er weer gebreken naar boven. Wederom werd er een gerenommeerd bedrijf in de hand genomen. Dit leverde een rapport op en herstel met weer oplopende kosten. In het tweede kwartaal van 2022 werden er weer gebreken geconstateerd. Wederom werd er door een gerenommeerd bedrijf een rapport gemaakt en weer werden de aanbevelingen opgevolgd.

Scheuren in de tunnelbak

In november 2022 blijkt niet alles te zijn opgelost. Er verschijnen scheuren in de tunnelbak en u verzoekt om € 1 á € 1,5 miljoen vrij te maken om het gerezen probleem op te lossen. Voor Heel Oosterhout heeft contact opgenomen met een firma die wereldwijd bekend is met dit soort problemen. Na onderzoek leverde dit bedrijf een offerte aan van € 35.000,- ter oplossing van het vernoemde probleem. In uw reactie gaf u aan een inmiddels 4e onderzoek te laten doen en een goeroe uit den Bosch te gaan raadplegen om het probleem op te lossen. Wat ons betreft een zoveelste onnodige uitgave. Naar aanleiding van bovenstaande hebben wij vragen, deze hebben wij u voor de eerste keer op 7 december 2022 gesteld. U zou in de raadsvergadering van februari 2023 met antwoorden komen. Wij hebben u daar 27 februari 2023 nogmaals om verzocht en u heeft niet de moeite genomen om te antwoorden.”

Vragen van VHO

Peter heeft namens zijn partij de volgende vragen geformuleerd richting het college van B&W waar hij schriftelijk een reactie op verwacht:

  1. Hoe kwam u aan het bedrag van geraamde kosten herstel tunnelbak € 1 – € 1,5 miljoen?
  2. Wij leverden u een firma met een offerte van € 35.000,-. Hoe schat u deze offerte in?
  3. Waarom moet er na onze melding van een firma met een aanzienlijk goedkopere offerte, een bureau worden ingeschakeld voor een vierde rapport en de benodigde kosten daarvoor?
  4. Wat is de reden dat u een goeroe uit Den Bosch erbij heeft gehaald? En wat is zijn bevinding?
  5. U noemde 1 maart 2023 als einddatum voor beantwoording. Weet u al een nieuwe datum?
  6. In eerste instantie meldde u dat financiën snel vrij gemaakt moesten worden in verband met een gevaarlijk situatie op weg. Is dit, gezien uw uitstel, niet meer van toepassing?
  7. Hebben deze problemen zich misschien in de loop der tijd verminderd?
  8. Was de nood misschien niet zo groot als door u in eerste instantie omschreven?
  9. Wat zijn op dit moment de gevaren voor de personen die van de rijbaan gebruik maken?
  10. Bent u zich ervan bewust dat gemeente Oosterhout, in geval van ongelukken, aansprakelijk kan worden gesteld?

Het College van B&W zal schriftelijk op deze vragen reageren of mondeling in de eerstvolgende raadsvergadering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen