Pauzeknop blijft ingedrukt voor N629 tussen Oosterhout en Dongen

Foto: Provincie Brabant

De pauzeknop blijft ingedrukt zolang er geen duidelijkheid is over de toekomst van het project N629 tussen Dongen en Oosterhout.

Toekomst N629

In mei 2023 zette de provincie met de aanleg van de nieuwe verbinding tussen Dongen en Oosterhout een pas op de plaats in verband met te veel depositie van stikstof op natuurgebieden in de buurt. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om duidelijkheid te krijgen over de toekomst van de wegverbinding. Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over de toekomst van dit project, zo laat de provincie weten.

Natura2000 gebieden

Het nieuwe Brabantse bestuur wil in beginsel de nieuwe N629 voortvarend oppakken. Het is echter wachten op de maatregelpakketten voor de verbetering van verschillende Natura 2000 gebieden. Daarnaast moeten er voor andere zaken, zoals woningbouw, ook ruimte wordt gezocht om ‘Brabant open te houden’. De provincie en de gemeenten Dongen en Oosterhout onderzoeken hiervoor samen verschillende oplossingsrichtingen waarbij zij de rechterlijke uitspraken over de natuurwetgeving met betrekking tot stikstof zullen volgen.

Snelfietsroute

De gemeenten Dongen en Oosterhout leggen vooruitlopend op het project al wel een gedeelte van de snelfietsroute tussen Oosterhout en Tilburg aan. Het deel wat de provincie aan zou leggen wordt helaas nog niet aangelegd vanwege de technische complexiteit van de verplichte aan te leggen natte natuurcompensatie van het project. Het huidige fietspad voldoet volgens de provincie voorlopig nog.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen