Gat riolering bij Park Brakestein gemaakt voor behoud bomen

26 jun , 6:44 Gemeente
omleiding
Op donderdag 27 juni 2024 begint de gemeente met belangrijke rioolwerkzaamheden in de buurt van Slotjesveld en Keiweg.

Gat in riolering

De werkzaamheden zijn noodzakelijk vanwege een gat in het riool onder de bomen nabij het voetpad bij park Brakestein. Om de bomen te behouden, heeft de gemeente besloten het kapotte riool onder de grond te laten en een nieuwe rioolverbinding aan te leggen. Het huidige beschadigde riool ligt onder bomen, en om deze bomen te sparen, zal het riool op zijn plaats blijven. In plaats van het riool te verwijderen, zal het kapotte deel volgespoten worden met schuim om verdere problemen te voorkomen.

Nieuwe rioolverbinding

De aannemer begint donderdag met de aanleg van een nieuwe rioolleiding tussen twee rioolputten over een lengte van ongeveer 50 meter. Het nieuwe riool zal in het midden van de rijbaan van Slotjesveld beginnen en richting de kruising met Keiweg lopen. Bij huisnummer 97 zal een nieuwe rioolput worden aangelegd. Tijdens de werkzaamheden zullen de waterleiding en andere kabels en leidingen worden beschermd, en overstekende stroom- en datakabels worden opgehangen.

Omleiding en afsluiting

Vanwege de werkzaamheden zullen de Keiweg en de asfaltweg Slotjesveld worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van 26 juni tot en met 19 juli. Verkeer wordt omgeleid via de Ridderstraat, St. Antoniusstraat en Van Oldenneellaan. Bewoners van het appartementencomplex op de hoek en het begin van de Keiweg kunnen hun auto's parkeren op het naastgelegen parkeerterrein.