Smulnarrenbal was gezellig verlengde van de Kaaise Dweildag

Foto: Oosterhout Nieuws

Dit jaar geen dure artiesten op het Smulnarrenbal maar terug naar de basis met voornamelijk Kaaiendonkse dweilbandjes.

Smulnarrenbal

Na enkele jaren zonder Smulnarrenbal kon de Kaaiendonkse carnavalsvierder zaterdagavond weer genieten van dit gezellige voorfeest, georganiseerd door OCS De Smulnarren. Plaats van handelen was La Cantina, waar eind vorig jaar nog een kleine, maar hevige brand heeft gewoed. De tent op het pleintje bij La Cantina was gezellig gevuld, met name door dweilbandjes en hun aanhang. Uiteraard was ook Zijne Ontzettendhoogheid Prins Mienus XV met zijn grote gevolg van de partij.

Kaaiendonkse dweilbandjes

Voorgaande edities van het Smulnarrenbal werd door de organiserende OCS vaak gekozen voor een professionele artiest, inclusief de daarbij horende kosten. Dit jaar was er gekozen voor een laagdrempelig evenement zonder entreekaartje, min of meer in het verlengde van de Kaaise Dweildag of een gezellig kapellenfestival. Er waren dan ook diverse Kaaiendonkse bandjes van de partij, waaronder ’t Simpelfonisch Orkestje, De Koele Band, Pierewaaiers, d’Askruizen, HOEZO? en Hofkapel de Smulnarren.

Ultieme opwarmer

Vanuit ‘het buitenland’ waren dweilband de Klepzijkers uit Teteringen en Prins Kluif uit Den Hout. Daarnaast waren er optredens van Joost Roovers en De Matties. Voor wie ook volgend weekend wil genieten van een muzikaal voorfeest organiseert de Stichting Oosterhoutse Gildefeesten zondagmiddag 12 februari het Kaaiendonks CarnavalSpektakel in Theater de Bussel. Klik op de onderstaande link voor meer informatie of om direct kaarten te kopen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen