Virtuosa: vijf accordeons met een waaier aan muzikale klanken

Foto: Virtuosa

Op zondag 13 november staat accordeon-ensemble Virtuosa op het podium van Theater De Schelleboom aan de Mathilastraat.

Virtuosa

Het West-Brabantse accordeon-ensemble Virtuosa komt op zondag 13 november naar De Schelleboom. Vijf zeer gedreven en getalenteerde accordeonisten brengen op deze zondagmiddag een zeer diverse verzameling aan muziekstukken. Van volksmuziek tot klassiek tot tango. Virtuosa speelt originele accordeoncomposities maar ook (eigen) bewerkingen van klassieke componisten. De muzikale leiding is in handen van Loes Dircken, zij licht ook de stukken tijdens het concert toe.

Accordeon

De accordeon zou wel eens het meest complexe instrument op aarde kunnen zijn. Het is dan ook bijzonder dat er vijf zeer ervaren spelers elkaar hebben gevonden. Telkens weten zij het publiek te boeien door op hoog niveau de uitgebreide mogelijkheden van hun instrument te laten horen. Het ensemble boekte successen op festivals in Frankrijk, Duitsland, Litouwen en Oostenrijk en speelde live in het radio 5 programma Spiegelzaal (Avro-Tros). Gespeeld worden onder andere stukken van Grieg, Mozart, Semyonov en Piazzolla.

Meer informatie

Virtuosa op zondag 13 november vanaf 14.00 uur in Theater de Schelleboom aan de Mathildastraat 37a. Entree 17,50 euro incl koffie/thee vooraf en een drankje naar keuze. Klik op de onderstaande link om direct kaarten te reserveren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen