Zaterdag weer RepairCafé in Activiteitencentrum De Slotjes

Foto: RepairCafé Oosterhout

Op zaterdag 30 september is het weer RepairCafé. En net zoals vorige maand niet in De Bunthoef, maar in Activiteitencentrum De Slotjes.

RepairCafé Oosterhout

Zaterdag 26 augustus was het de eerste keer dat RepairCafé Oosterhout was neergestreken in De Slotjes. Tijdens de vernieuwing van De Bunthoef zal het RepairCafé de komende jaren in het activiteitencentrum aan het Slotjesveld te vinden zijn. En hoewel het allemaal nog een beetje onwennig was, was het toch redelijk druk. De Oosterhouters waren het RepairCafé nog niet vergeten en ze hadden de nieuwe locatie ook goed kunnen vinden! Een veelbelovende start van deze hernieuwde kennismaking dus! En nog steeds erg nodig, zo blijkt uit onderzoek van SIRE.

Reparatie vaak erg duur

In dat onderzoek geven mensen aan dat zij het zonde vinden om kapotte spullen weg te gooien. Toch doen ze het, bijvoorbeeld omdat een nieuw product vaak goedkoper is dan reparatie door een professionele reparateur. Dat moet dan ook veranderen. Nederland wil een circulaire economie worden, waarin grondstoffen behouden blijven en telkens opnieuw worden gebruikt. In zo’n economie moet reparatie worden gestimuleerd in plaats van ontmoedigd, zoals nu. Het moet aantrekkelijker zijn om je spullen te (laten) repareren dan nieuwe spullen kopen: goedkoper, leuker en breder beschikbaar.

Meer informatie

Tijdens het RepairCafé kun je je spullen laten repareren door de specialisten op het gebied van textiel, kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, rollators, buggy, computers en randapparatuur, naaimachines, mechanische klokken, sieraden en er zijn slijpmogelijkheden. Je vindt het RepairCafé komende zaterdag 30 september in Activiteitencentrum De Slotjes aan het Slotjesveld naast het Stadhuis. Het RepairCafé is open tussen 10.00 uur tot 14.00 uur. Iedereen is welkom, je hoeft niet vooraf een afspraak te maken. Je kunt vrijblijvend met je te repareren spullen binnenlopen! Als dank kun je iets in de fooienpot stoppen, maar dat is niet verplicht.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen