Een voorleesmoment creëer je samen tijdens de Voorleesdagen

Foto: CPNB

Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 24 januari tot en met 3 februari worden in de bibliotheek allerlei activiteiten georganiseerd rondom voorlezen.

Nationale Voorleesdagen

Weet jij nog uit welk boek je vroeger werd voorgelezen? Natuurlijk! Want een voorleesmoment blijft je je hele leven bij. Voorlezen is gezellig, ontspannend én belangrijk voor een goede leesontwikkeling. Tijdens De Nationale Voorleesdagen staan we extra stil bij hoe leuk, maar ook hoe belangrijk, voorlezen is. Centraal dit jaar staat de Prentenboeken Top 10, met daarin de tien leukste voorleesboeken, gekozen door een deskundig comité. Eén titel wordt verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dat Help! Een verrassing!, het kleurrijke prentenboekdebuut van Miriam Bos. Het is een humorvol, kleurrijk en liefdevol voorleesboek waarin jezelf mogen zijn op een subtiele manier centraal staat. Ontdek het Prentenboek van het Jaar of een van de andere leuke voorleesboeken bij Theek 5.

Activiteitenprogramma

Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 24 januari tot en met 3 februari worden in de bibliotheek allerlei activiteiten georganiseerd rondom voorlezen voor je (klein)kind:

  • Voorleespret 2-4 jaar – Oosterhout Centrum
    Op 24 en 31 januari staat Voorleespret in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Er wordt voorgelezen uit van Het Prentenboek van het Jaar: ’Help! Een verrassing!’ van Miriam Bos.
  • Boekenfeestje 4-6 jaar – De Bunthoef
    Luister op 31 januari van 14:30 tot 16:00 uur naar het verhaal van Aron en Aardappel van Josh Lacey en Momoko Abe. We gaan samen knutselen met echte aardappels.
  • Boekenfeestje 4-6 jaar – Oosterhout Centrum
    Luister op 4 februari van 13:00 tot 15:00 uur naar Het Prentenboek van het Jaar: ’Help! Een verrassing!’ van Miriam Bos. Ook brengen we samen met de kinderen het boek tot leven. We gaan samen de tafel dekken en ons bord versieren.

Gratis voorleesknuffel

Wist je dat een bibliotheekabonnement voor kinderen jonger dan 18 jaar gratis is? Kom dus gezellig tijdens De Nationale Voorleesdagen met je kind naar de bibliotheek en schrijf je kind gratis in. Speciaal tijdens de voorleesdagen ontvangen kinderen van 0-6 jaar een gratis voorleesknuffeltje (op=op) van het boek Help! Een verrassing! Het voorleesknuffeltje is gratis voor zowel bestaande leden als nieuwe leden van 0 t/m 6 jaar. Neem dus het bibliotheekpasje van je kind mee als je al een lidmaatschap hebt. Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen