Oosterhoutse Golfclub volop in beweging

Foto: Team Greenkeeping De Oosterhoutse

De Oosterhoutse golfclub bestaat inmiddels al 32 jaar maar wie denkt dat de club op haar lauweren rust heeft het bij het verkeerde eind. De club is juist volop in beweging en ontwikkeling. Er is veel werk verzet door een groot aantal vrijwilligers en het greenkeepersteam zodat de Oosterhoutse straks nog beter op de kaart staat.

18 holes Park-en Bosbaan

Inmiddels ligt er de schitterende 18-holes park- en bosbaan en nadert de nieuwe prachtige en zeer uitdagende par 3-baan haar voltooiing. Het greenkeepersteam werkt heel hard om alles op tijd klaar te hebben voor de grote opening op 28 oktober aanstaande. Het greenkeepersteam onder aanvoering van Arijan van Alphen bestaat momenteel uit 5 medewerkers en is vanwege de extra werkzaamheden uitgebreid met een Schotse greenkeeper. (zittend op foto links)

Greenkeeping

Greenkeeping op een golfbaan is een vak apart en het vraagt veel kennis en kunde van de medewerkers. Het is een grote uitdaging om een golfbaan in topconditie te houden gedurende alle seizoenen van een jaar. Wat doen greenkeepers om de golfbaan in conditie te houden? Maaien, zaaien, bemesten, bunkers bewerken, boom- en struikbeheer, grondbeluchten, faunabeheer en dat alles volgens een vooraf gemaakt beheer- en onderhoudsplan in overeenstemming met de bestaande wettelijke regelgeving voor flora- en faunabeheer.

Beheer- en Onderhoudsplannen

De beheer- en onderhoudsplannen worden in samenwerking met en voor de leden van de vereniging opgesteld. Communicatie met de leden en de aansturing van het greenkeepersteam zijn daarbij van groot belang. Het greenkeepersteam ressorteert onder het bestuurslid verantwoordelijk voor de baan, Gerard Malcontent en namens de leden is er een zeer actieve baancommissie. Frits Elferink is de voorzitter van deze commissie.

'

Reacties

article
25661
De Oosterhoutse golfclub bestaat inmiddels al 32 jaar maar wie denkt dat de club op
https://oosterhout.nieuws.nl/nieuws/20171007/oosterhoutse-golfclub-volop-beweging/
2017-10-07T06:33:56+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2017/10/07063112/Greenkeeping-Oosterhoutse.jpg
Nieuws, Sport