Al bijna 400 handtekeningen voor petitie voor verbetering hondenvoorzieningen

Foto: CC0 Creative Commons / MabelAmber

Op 9 maart startte de Oosterhoutse Claudia Pijpers een online een petitie voor verbetering van de hondenvoorzieningen in onze gemeente. Inmiddels is de petitie al bijna 400 keer getekend. Claudia: “Ik hoop op meer dan 400 handtekeningen uit te kunnen komen, waarmee ik trots naar de gemeente kan gaan.”

Overlast beperken

Claudia Pijpers: “Begin maart heb ik een vraag gesteld op Facebook over omheinde losloop gebieden voor honden in de gemeente Oosterhout. Daaruit is uiteindelijk een discussie ontstaan waaruit blijkt dat er veel mensen zijn die graag betere voorzieningen zien voor honden(eigenaren). Om die reden ben ik vandaag een petitie gestart voor het verbeteren van de voorzieningen voor honden(eigenaren) in de gemeente Oosterhout.”

Voorzieningen kunnen beter

De voorzieningen waar Claudia op doelt zijn volgens haar onder andere slecht onderhouden uitlaatplaatsen, overvolle afvalbakken, geen veilige losloopgebieden. Daarom verzoekt zij via de online petitie aan de gemeente om veilige omheinde losloopgebieden te creëren om honden veilig te kunnen laten spelen en met de hond te kunnen oefenen/trainen. Daarnaast vraagt ze om beter onderhoud van de bestaande uitlaatplaatsen (en op tijd bijbehorende afvalbakken legen). Ze vraagt verder ook om in de toekomst gratis poepzakjes aan te laten bieden om het opruimen van de ontlasting te stimuleren. Als laatste vraagt ze de gemeente in haar online petitie om geen hondenuitlaatplaatsen op te heffen.

  • KLIK HIER om de online petitie te lezen en/of te ondertekenen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen