Nieuwe rotonde bij Winkelcentrum Zuiderhout voor verbeteren veiligheid

Kruising Burgemeester Holtroplaan en Vondellaan
Kruising Burgemeester Holtroplaan en Vondellaan
Foto: Google Streetview

De gemeente maakt bekend een nieuwe rotonde aan te gaan leggen op de kruising Burgemeester Holtroplaan en de Vondellaan, bij Winkelcentrum Zuiderhout. 

Nieuwe rotonde

Het college heeft besloten om de verkeersveiligheid op de Burgemeester Holtroplaan te verbeteren door een rotonde aan te leggen op de kruising Burgemeester Holtroplaan-Vondellaan en door de fiets-voetgangersoversteekplaatsen bij Zuiderhout en Buurstede veiliger te maken. Het parkeerterrein Zuiderhout wordt opnieuw ingericht en er wordt groot onderhoud uitgevoerd van de rijbanen en fietsstroken van de Burgemeester Holtroplaan.

Vrijliggende fietspaden

In eerste instantie zouden hierbij ook eenzijdig vrijliggende fietspaden worden gerealiseerd. Het college is ervan overtuigd dat de verkeersveiligheid met de gewijzigde reconstructie voldoende kan worden verbeterd, na een heroverweging van de nut en noodzaak van de reconstructie, de gestegen prijzen in de wegenbouw en de financiële situatie van onze gemeente. Door deze gewijzigde reconstructie van de Burgemeester Holtroplaan wordt dit project inhoudelijk en financieel verantwoord uitgevoerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen