Walther Hoosemans toch niet beschikbaar als nieuwe wethouder

Walther Hoosemans
Foto: Gemeentebelangen Oosterhout

Dorstenaar Walther Hoosemans was de beoogde nieuwe wethouder van Oosterhout, maar hij heeft zich teruggetrokken voor deze functie.

Opvolger Marian Witte

Sinds Marian Witte haar vertrek naar Geertruidenberg aankondigde is Gemeentebelangen op zoek naar een nieuwe wethouder om haar plaats in het College van B&W in te nemen. Hierbij werd lange tijd de naam van de 72-jarige Walther Hoosemans uit Dorst genoemd. Maandagavond hebben Walther en fractievoorzitter Arnoud Kastelijns aan BN/De Stem bevestigd dat Gemeentebelangen op zoek gaat naar een andere kandidaat, omdat Walther voor deze functie heeft bedankt.

Druk baasje

Walther Hoosemans is een druk baasje in zijn dorp waardoor hij eerder de geuzennaam ‘Burgemeester van Dorst’ kreeg. Hij zet zich namelijk erg in voor het kerkdorp en de vele activiteiten die daar worden georganiseerd. Niet alleen als bestuurslid van de kermis en het Midzomernachtsfeest, maar ook als een van de drijvende krachten achter de Buurtbus. Op de website van BN/De Stem lezen we dat Hoosemans al deze bestuursfuncties zou moeten neerleggen als hij wethouder van Oosterhout zou willen worden. Dat komt omdat deze stichtingen een subsidie ontvangen van de gemeente en dat mogelijk wrijving zou kunnen geven. Walther heeft echter met zijn hart gekozen om zich in te blijven zetten voor Dorst. Wie Gemeentebelangen nu naar voren gaat schuiven als nieuwe kandidaatwethouder is nog niet bekend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0