Informatie-avond over Energiepark langs A59 wordt verplaatst naar internet

Locatie van gepland Energiepark A59
Foto: Gemeente Oosterhout

Het Energiecafé in basisschool de Duizendpoot is omgezet in een Virtueel Energiecafé op 2 april vanaf 20.00 uur.

Virtueel Energiecafé

De gemeente organiseert samen met Shell en Eneco een virtueel energiecafé op donderdagavond 2 april aanstaande om 20.00 uur. Het virtuele energiecafé komt in de plaats van het energiecafé van 12 maart in basisschool de Duizendpoot dat werd afgelast vanwege de Coronasituatie. Inwoners, bedrijven en andere belanghebbenden kunnen met hun pc of met een mobiel apparaat verbinding maken met een live uitzending. Wethouder Marcel Willemsen en de projectleiders van Shell en Eneco geven een toelichting en zullen vragen beantwoorden.

Stand van zaken

De gemeente informeert inwoners tijdens het virtuele energiecafé over de stand van zaken van de regionale energiestrategie en het duurzaamheidsbeleid van de gemeente. Shell en Eneco gaan in gesprek over hun plannen voor EnergieparkA59 met omwonenden en andere belanghebbenden. Dit virtuele energiecafé is de start van de omgevingsdialoog. Wethouder Marcel Willemsen: “De inspraakprocedure voor het EnergieparkA59 is gestart. Mensen hebben tot 8 april 2020 de tijd om een inspraakreactie in te dienen. Daarom vinden wij het belangrijk om iedereen te informeren en de gelegenheid te geven om vragen te stellen. Door het Coronavirus kunnen wij dit niet met een fysieke bijeenkomst bieden. Vandaar dan we creatief zijn en samen met Shell en Eneco dit virtuele energiecafé hebben georganiseerd.” Zodra het weer kan zal er ook nog een fysiek energiecafé worden georganiseerd.

Meld je aan om mee te doen

De mensen die zich in eerste instantie hadden aangemeld voor het energiecafé van 12 maart krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Ook de mensen die zich hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief EnergieparkA59 worden uitgenodigd. In totaal zijn dat 150 belangstellenden. Daarnaast zijn ook andere belangstellenden welkom om het virtuele energiecafé bij te wonen. Je kunt je hiervoor aanmelden via [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen