Thuisvester gaat negen flats in Oosterheide slopen en opnieuw bouwen

Foto: Google Streetview

Negen flats aan de Strausshof, Palestrinalaan, Boerhaavelaan, Ranonkelstraat en Anemoonstraat worden gesloopt en op dezelfde plaats herbouwd.

Lastig duurzaam te maken

De afgelopen jaren heeft Thuisvester een deel van haar woningen verduurzaamd en gerenoveerd. Negen flatgebouwen aan de Strausshof, Palestrinalaan, Boerhaavelaan, Ranonkelstraat en Anemoonstraat in de wijk Oosterheide zijn in deze periode nog niet onder handen genomen op het gebied van duurzaamheid. Uit onderzoeken is gebleken dat de investering om deze op het gewenste duurzaamheidsniveau te krijgen heel hoog is en het resultaat dan nog niet het gewenste niveau heeft. Daarom heeft Thuisvester ervoor gekozen de woningen in de toekomst te gaan slopen en hier op zijn minst net zo veel nieuwe huurwoningen voor in de plaats terug te zetten.

Planning

Op zaterdag 19 september zijn alle bewoners van de 216 appartementen hierover geïnformeerd in een tent op het Floraliapark. Zij krijgen de garantie dat ze terug kunnen keren in Oosterheide, als ze dat wensen. Ook onderwerpen als urgentie bij toewijzing van een andere woning en verhuiskostenvergoeding zijn in deze bijeenkomst uitgebreid toegelicht. De herontwikkeling zal in fases plaats gaan vinden, zodat er voldoende ruimte is om bewoners rustig te laten verhuizen naar een andere woning. Naar verwachting kunnen de bewoners in de eerste fase nog minimaal 2.5 jaar in hun huidige woning blijven wonen. De bewoners van de laatste fase nog ongeveer 8 jaar. De inzet is dat de eerste woningen in 2024 opgeleverd worden. Thuisvester werkt samen met de gemeente aan de plannen en de planning.

Nieuwbouw Bunthoef

Thuisvester en de gemeente Oosterhout hebben gesproken over de kansen die ontstaan in de wijk Oosterheide, nu een aantal flats op de schop gaat. Een voorbeeld hiervan zijn de plannen om de Bunthoef te vervangen door nieuwbouw en daar bovenop woningen te bouwen. Hiermee komt er ruimte op de woningmarkt én de Bunthoef krijgt een pand dat weer helemaal van deze tijd is. Samen met de inwoners van Oosterheide willen Thuisvester en de gemeente Oosterhout in gesprek over de invulling en kansen van de wijk in het algemeen en de Bunthoef in het bijzonder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen