Corona: de huidige stand van zaken in Oosterhout

Foto: Pixabay License / Sachsanjoy

Aantal nieuwe coronabesmettingen in de gemeente Oosterhout daalt, landelijk nog geen overtuigende daling zichtbaar.

Corona in Oosterhout

In de periode van 23 december t/m 5 januari zijn er 6 inwoners van de gemeente Oosterhout opgenomen in het ziekenhuis met corona. In diezelfde periode werden er 326 meldingen van corona in onze gemeente gedaan, maar zijn er geen Oosterhouters overleden als gevolg van corona. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM Verder blijkt uit de cijfers van het Corona Dashboard van de Rijksoverheid dat het aantal nieuwe corona besmettingen in Oosterhout afgelopen dagen is gedaald. Op vrijdag 8 januari kwamen er nog 16 nieuwe inwoners van de gemeente Oosterhout bij die positief getest waren op COVID-19, twee dagen eerder waren dat er nog 29. Overigens is een deel van de meldingen van eerdere dagen, die later zijn doorgegeven. Het gemiddeld aantal positief geteste inwoners van Oosterhout daalde de afgelopen twee dagen van 46,4 inwoners per 100.000 inwoners naar 28,6 inwoners per 100.000 inwoners.

Overtuigende daling nog niet zichtbaar

Het Corona Dashboard meldt landelijk: “Overtuigende effecten van de lockdown van 15 december blijven vooralsnog uit. Het aantal mensen dat zich liet testen en het aantal mensen met een positieve testuitslag daalde weliswaar, maar het percentage positieve testen bleef deze week hoog. Het kan zijn dat mensen tijdens en na de feestdagen minder geneigd waren om zich te laten testen, of dat de lockdown wel effect heeft en minder mensen klachten hebben. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames was lager dan vorige week. Het aantal nieuwe IC opnames is iets hoger vergeleken met de week ervoor. Om te zorgen dat de druk op de zorg afneemt, is en blijft het noodzakelijk om zoveel mogelijk thuis te blijven, en om je te laten testen als je klachten hebt.”

Stand van zaken Amphia

Regelmatig geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia op vrijdag 8 januari 2021 om 8.00 uur (tussen haakjes het verschil met donderdag 7 januari 2021 om 8.00 uur):

  • Er worden 53 patiënten (-4) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 17 (-2) op de intensive care.
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia 187 (=0) mensen overleden aan de gevolgen van het virus.
  • Sinds de vorige standopmaak zijn er 5 patiënten met COVID-19 uit Amphia ontslagen.

Amphia heeft een reguliere IC-capaciteit van 24 bedden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden