Van de Schelde tot De Schelleboom: Bestemming bereikt?

Foto: Rick en Annelieke

Op 9 en 10 juli presenteren Annelieke van Genk en Rick van Stalle hun eerste theatershow in De Schelleboom. Oosterhout Nieuws spreekt Annelieke op weg naar haar eerste eigen liedjesprogramma.

Annelieke van Genk

Annelieke van Genk werd in 2000 geboren in Den Hout. Als klein meisje was ze al een podiumbeest zo begint zij haar verhaal. Annelieke: “Toen ik een jaar of 4 was kreeg ik dansles bij Dansschool Renée in Oosterhout. Ik wilde er altijd graag bij iedere voorstelling bij zijn. Of dat nu in De Pannehoef of De Bussel was, dat maakte mij niet uit, maar het liefste was ik op het podium. Toen er bij de dansschool ook nog een musicalklas werd gestart was het voor mij helemaal duidelijk: hier wil ik mee verder gaan!” Toch wist ze op die jonge leeftijd al dat ze nog moest groeien voor het grotere werk. “Mijn moeder wilde mij toen ik een jaar of 9 was opgeven voor de audities van Kruimeltje in het Efteling Theater. Ik vroeg haar dat vooral nog even niet te doen, want ik voelde dat ik er nog niet klaar voor was. Nogal wijze woorden voor een negenjarige als je het mij vraagt.”

Theaterschool Rotterdam

“Na het Effent in Oosterhout stroomde ik door naar de Theaterschool in Rotterdam. Mijn droom was echter de Frank Sanders Akademie voor musical – en muziektheater in Amsterdam. Toen ik in de tweede klas van de Theaterschool zat werd ik aangenomen op de vooropleiding van de Frank Sanders Akademie. Ik heb toen zo’n driekwart jaar lang 6 dagen in week les gevolgd in zowel Rotterdam als Amsterdam. Een zware tijd, maar ik bereikte uiteindelijk wel mijn ultieme doel: aangenomen worden op dé musicalopleiding van Nederland, de Frank Sanders Akademie. Hier ben ik opgeleid tot uitvoerend musicalactrice en heb ik tevens ook geleerd hoe je musicals maakt en produceert. Na mijn eindvoorstellingen afgelopen week in het Delamar theater in Amsterdam is het op 7 juli tijd om mijn diploma te ondertekenen!”

Eerste eigen theatershow

Enkele dagen na de diploma-uitreiking staat Annelieke al op het podium met haar eerste eigen liedjesprogramma. “Samen met mijn maatje Rick van Stalle hebben we een eigen theatershow gemaakt die we dat weekend gaan spelen in Theater de Schelleboom. Ik ken Rick van de Frank Sanders Akademie. Hij zat een jaar hoger, dus we hebben samen op school helaas niet samen in projectgroepen gewerkt en lessen gevolgd. Toch klikte het meteen vanaf het begin en is het inmiddels mijn beste vriend. Misschien komt dat omdat Rick uit Etten-Leur komt? Brabanders trekken elkaar toch wel aan misschien?” Op de vraag of zij ook een setje vormen moet ze lachen. “Nee, dat zou echt niet werken! We hebben overigens wel dezelfde smaak qua muziek en qua sfeer. Dat is ook precies waarom wij elkaar hebben gevonden voor het maken van deze eerste eigen theatershow.”

Bestemming bereikt?

De inspiratie voor deze voorstelling kwam op een middag dat zij samen langs de Schelde liepen in Antwerpen onderweg naar een voorstelling. “We hebben beiden affiniteit met België. We zouden het allebei niet erg vinden om de grens over te moeten om bij onze Zuiderburen te gaan werken. Ik zou er zelfs wel naartoe willen verhuizen. Hoewel ik nu ook erg blij ben weer terug te zijn verhuisd naar Den Hout voor de komende tijd.” Dit gegeven vormt dan ook direct de basis van het programma. “In de voorstelling nemen we je mee naar de zolder tussen de dozen van de verhuizing terug naar Brabant. Is de bestemming bereikt, of ben ik op doorreis naar mijn volgende bestemming? Met dozen vol met LP’s, CD’s en DVD’s komen allerlei herinneringen naar boven en zingen we de mooiste liedjes. Onze verborgen liefde voor het Nederlandse repertoire!” Dat moet een voorstelling worden om volop van te genieten. Let op mijn woorden: van Annelieke gaan we nog veel horen!

Meer informatie

Annelieke van Genk en Rick van Stalle spelen hun liedjesprogramma ‘Bestemming bereikt – van de Schelde naar de Schelleboom’ in Theater de Schelleboom aan de Mathildastraat. Ze spelen op zaterdag 9 juli om 20.00 uur en een matinee op zondag 10 juli om 14.00 uur. Kaarten kosten 13,50 euro per persoon inclusief koffie of thee bij binnenkomst en een drankje na afloop. Kaarten kun je direct bestellen via de onderstaande link.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen