Frencken-leerlingen samen met internationale leeftijdsgenoten op BredaPhoto

Foto: Frencken College

Tussen de kunstwerken van een wereldwijde fotografen, hangt ook werk van leerlingen van het Mgr. Frencken College.

BredaPhoto Festival

Het internationale BredaPhoto festival 2022 is vol in gang. Tussen de kunstwerken van een wereldwijde groep gevestigde en opkomende fotografen, hangt ook werk van leerlingen van het Mgr. Frencken College uit Oosterhout. Het is onderdeel van een uitwisselingsprogramma van BredaPhoto; een samenwerking met het Frencken College, het Stedelijk Gymnasium Breda, Markenhage, de ISK (Internationale Schakelschool), met leerlingen uit Mali en Marokko. Het resultaat van hun samenwerking wordt t/m 23 oktober geëxposeerd bij Belcrum Beach en is voor iedereen vrij toegankelijk.

Internationale samenwerking

Binnen het thema ‘Theatre of Dreams’ zijn Frencken-leerlingen – Sven van der Wal, Simone Wijngaard, Beheshta Omari, Joyce Rayappu, Meike van der Mast en Louise van der Stap – een online samenwerking aangegaan met leerlingen van scholen uit Breda en zelfs uit Mali en Marokko. Via Padlet, een digitaal prikbord, stonden ze met elkaar in contact in een creatief proces wat moest leiden tot een twee- of drieluik. De Frencken-leerlingen werkten eraan tijdens de CKV-lessen. Behesta en Joyce hebben daarbij professionele hulp gehad van fotograaf Hans Keur. In zijn studio werden de ‘bellenblaasbellen’ goed in beeld gebracht. Er komt een naslagwerk waarin het proces en het eindresultaat te zien zal zijn.

Thema ‘dromen’

Miranda van Bragt, CKV-docent van het Frencken: “Het thema ‘dromen’ sprak de leerlingen echt aan. Ze hadden vrij snel een concept waarmee ze aan de slag wilden gaan. Het creatieve proces wat volgt is altijd een uitdaging; nu helemaal met een ‘partner’ aan de andere kant van de wereld. De taal en soms ook het tijdsverschil zorgden soms voor wat ongemak. Uiteindelijk heeft iedereen op eigen wijze een eindresultaat neergezet, waarbij vooral ook het proces belangrijk is: met veel inspiratie en leerzame momenten!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen