[FOTO’S] Een kleine 200 mannen zagen Abraham tijdens Abrahamdag 2022

Zaterdag 1 oktober werd voor de 60ste keer de Oosterhoutse Abrahamdag georganiseerd. Onze fotograaf Henny Brandt was erbij en maakte de fotoreportage.
Klik links onderin op fotoserie om alle foto’s te zien.

Abrahamdag 2022

In 1972 werd Peppi en Kokki voor het eerst uitgezonden op televisie en stonden Ed en Willem Bever uit de Fabeltjeskrant in de hitparade met ‘Hup daar is Willem met de waterpomptang’. En het is het jaar waarin de Abrahammen die afgelopen zaterdag door Oosterhout trokken werden geboren, evenals onder andere zanger Guus Meeuwis, Jeroen van der Boom en alleskunner Richard Groenendijk. Hits uit dat jaar waren bijvoorbeeld Meisjes met Rode Haren van Arne Jansen, My Reason van Demi Roussos of How do you do van Mouth &MacNeal.

Cultureel programma

De kleine 200 ‘Brammen’ werden getrakteerd op een echt Oosterhouts programma, waarin cultuur centraal stond. Na het verzamelen in Theater de Bussel ging de hele club naar de Sint Jansbasiliek waar onder andere De Bruurs met de Omdattegijutband en de Koninklijke Harmonie voor de muziek zorgden en pastoor Jochem van Veldhoven en Abraham (de enige echte!) de mannen vertelden over de ‘eerste helft’ van het leven. Van daaruit ging een bonte stoet naar het Stadhuis waar zij door Burgemeester Mark Buijs vriendelijk en gastvrij werden ontvangen met een Joanuske borreltje.

Bourgondisch Oosterhout

‘Eerst eten’ zeggen ze in Oosterhout! Dus ging na de lunch met een quiz, gepresenteerd door Jaap Oomen, trok een optocht dwars door het centrum naar het Abrahambeeld bij het Slotpark. Met een grote opblaasbare Abraham voorop en muziek van onder andere de Pierewaaiers. De optocht eindigde uiteindelijk bij Stadstuin de Schelp voor een borreluurtje, waarna een dinerbuffet in Theater de Bussel het officiële gedeelte afsloot. Daarna was er nog een feestavond met de feestband De Fik Erin en tegen elf uur was voor de meeste Abrahammen de dag wel voorbij…

Iets voor jou?

Ben bij een man die werd geboren tussen 1 januari en 31 december 1973? Dan ben jij van harte uitgenodigd voor jouw Abrahamdag op 7 oktober 2023. Je kunt je nu alvast opgeven door je NAW gegevens te mailen naar [email protected] Deelnemen kost 80 euro per persoon. 

Nog meer…

  • Klik op de foto bij dit artikel links onderin op ‘fotoserie’ om alle foto’s te zien.
  • KLIK HIER voor de foto’s van Jeff Maanders (Doe Deze Dan) op de Facebookpagina van Abrahamdag Oosterhout
  • KLIK HIER voor de vlog van Joosterhouter Joost Roovers
  • Binnenkort ook de reportage van de lokale omroep ORTS

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen