Eerbetoon aan Oosterhoutse kunstenaar Piet van Riel in Turnhout

Foto: atelierriel.nl

Van 3 tot en met 27 november toont Art gallery Mara in het Belgische Turnhout kunst van de Oosterhoutse kunstenaar Piet van Riel.

Tentoonstelling Piet van Riel

Het is vijf jaar geleden dat de Oosterhoutse kunstenaar Piet van Riel overleed. Art gallery Mara in het Belgische Turnhout herdenkt de kunstenaar met een tentoonstelling. Van 3 tot en met 27 november toont de galerie een combinatie van oudere schilderijen en kunstwerken die Van Riel in zijn laatste levensjaren maakte. Piet van Riel (1951 – 2017) begon figuratief en koos voor zijn werken vooral sombere kleuren. Onder invloed van zijn denken en voelen werden zijn landschappen abstracter. In zijn laatste fase mondde Van Riels persoonlijke strijd uit in spontane, kleurrijke werken die kracht en blijheid uitstralen met toch steeds de vinger aan de gevoelige pols.

Laatste expositie ook in Turnhout

In 2018 wijdde Art gallery Mara ook een tentoonstelling aan Piet van Riel. Dit was de laatste expositie die de kunstenaar zelf georganiseerd had. Het was zijn wens dat die tentoonstelling doorgang zou vinden, ook al kon hij het presentatiemoment zelf niet meer meemaken. Eerder was het werk van Van Riel onder meer te zien in Slot Zeist en Museum Jan van der Togt (tegenwoordig Museum JAN geheten). De officiële opening vindt plaats op zondag 6 november om 15.00 uur. Kijk voor openingstijden en meer informatie op de website van de gallary.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen