Meccano-dag in Speelgoedmuseum Op Stelten aan de Zandheuvel

Foto: MGN

De leden van het Meccano Gilde Nederland tonen zaterdag 12 november in het Museumcafé van Speelgoedmuseum Op Stelten hun statische, radiografisch bestuurde en mechanische modellen.

Meccano-dag

Meccano is al zo’n 120 jaar een begrip in de speelgoedwereld. Het Meccano Gilde Nederland organiseert met en door leden elk jaar diverse bijeenkomsten verspreid over Nederland en België. Daarnaast is het Meccano Gilde Nederland vertegenwoordigd op een aantal jaarlijkse evenementen, zoals onder meer het Modelbouwevenement in de Zeelandhallen in Goes en de Modelshow Europe in Ede. Regelmatig worden er ook constructies verstrekt aan musea voor wisseltentoonstellingen.

Speelgoedmuseum

Er is werkelijk van alles mogelijk met Meccano. De bouwers van het Meccano Gilde Nederland kunnen je hier uitgebreid over vertellen. En er is van alles te zien, want de leden van het Gilde nemen hun modellen mee. Het speelgoedmuseum beschikt overigens ook over een aantrekkelijke verzameling Meccano. Niet voor niets dat het Meccano Gilde Nederland het Oosterhoutse museum voor deze bijeenkomst heeft uitgekozen! Tevens worden op deze dag nieuwe en gebruikte onderdelen aan de man gebracht en worden ideeën uitgewisseld.

Meer informatie

Speciaal voor deze dag gaat het museum eerder open dan normaal en is deze zaterdag te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. De expositie is tussen 11.00 en 15.00 uur gratis te bezoeken in het Museumcafé. Wil je ook een kijkje nemen bij de Meccano in het museum, dan geldt daarvoor de normale entreeprijs van 7 euro voor volwassenen en 4,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Museumjaarkaarthouders en kinderen t/m 3 jaar hebben gratis entree. Je vindt Speelgoedmuseum “Op Stelten” aan de Zandheuvel 51.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen