Jan Groeneveld gekozen als bestuursvoorzitter GroenLinks Oosterhout

Jan Groeneveld
Jan Groeneveld
Foto: GroenLinks Oosterhout

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Oosterhout is Jan Groeneveld gekozen als bestuursvoorzitter van deze afdeling.

Jan Groeneveld

Jan woont nu 3 jaar in Oosterhout en is sinds 2021 actief binnen het bestuur, eerst als adviseur en sinds voorjaar 2022 als bestuurslid. Hiervoor was hij ook voorzitter van een andere GroenLinks afdeling in Brabant. Jan onderschrijft de grondwaarden van GroenLinks, waar inclusiviteit, diversiteit en duurzaamheid voorop staan.

Kernwaarden GroenLinks

Als voorzitter gaat Jan zich inzetten om deze kernwaarden verder uit te dragen in een dienende rol. Het bestuur moet, volgens Jan, de fractieleden en steunfractieleden ondersteunen. Zij gaan de wereld beter maken, te beginnen in Oosterhout. Hiernaast mogen de leden ook hun mening geven. Er is/moet altijd ruimte zijn voor een gesprek. GroenLinks Oosterhout is volgens Jan: “niet te veel woorden maar heel veel daden”.

Regenboogzebrapad

GroenLinks Oosterhout kwam recent in opspraak nadat gemeenteraadslid Ümit Güler uit de fractie stapte toen hij het intitiatief van de partij voor de aanleg van een regenboogzebrapad niet steunde. Het nieuws haalde afgelopen zaterdag zelfs de uitzending van het BNNVARA programma Even tot Hier. Güler gaf zijn zetel niet terug aan GroenLinks, maar gaat als eenmansfractie verder in de gemeenteraad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen