Oosterhout in beeld bij Even tot Hier van BNNVARA

Foto: Screenshot NPO Start

Tijdens de uitzending van het televisieprogramma ‘Even tot Hier’ van BNNVARA die afgelopen zaterdag werd uitgezonden kwam Oosterhout even in beeld.

Even tot Hier

In het wekelijkse televisieprogramma ‘Even tot Hier maken Niels van der Laan en Jeroen Woe een muzikale voorstelling met nieuws uit de media. Zo werd in de uitzending van afgelopen zaterdag een item gemaakt over het gebrek aan tolerantie voor de LBHTIQ+ gemeenschap. Als voorbeeld werd ook het item aangehaald dat GroenLinks gemeenteraadslid Ümit Güler dat uit de raadsfractie stapte toen hij tegen een regenboogzebrapad wilde stemmen.

“Verf met ons mee”

Ook werd het parallel getrokken met de intolerantie tegen de LBHTIQ+ gemeenschap in andere Nederlandse plaatsen en tijdens het WK voetbal in Qatar. Door Paul de Leeuw werd een variant gezongen van het lied ‘Vlieg met me mee naar de regenboog’ waarin hij samen met Van der Laan en Woe oproept om bankjes in de regenboogkleuren te verven ter compensatie van een gekeken WK-Wedstrijd. “Verf met ons mee, maak een regenboogbankie allemaal tegelijk! Verven van Qatar tot aan Winterswijk.” De hele uitzending is via de onderstaande link terug te kijken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen