Raadslid Ümit Güler stapt uit de fractie van GroenLinks en gaat zelfstandig verder

Ümit Güler
Ümit Güler
Foto: GroenLinks Oosterhout

Güler steunt de motie voor een regenboogzebrapad niet en besluit uit de gemeenteraadsfractie van GroenLinks te stappen.

Regenboogzebrapad

In de afgelopen weken zijn er meningsverschillen ontstaan tussen het Oosterhoutse raadslid Ümit Güler aan de ene kant en de rest van de GroenLinks-fractie en het bestuur van GroenLinks Oosterhout aan de andere kant. De meningsverschillen zijn met name ontstaan rondom de wens van GroenLinks om het gemeentebestuur op te roepen een regenboogzebrapad aan te leggen.

Geloofsovertuiging

Ümit Güler stelt voorop dat hij alle mensen respecteert ongeacht religie, achtergrond of voorkeur. Vanuit zijn geloofsovertuiging voelt hij echter niet de behoefte om de wens van GroenLinks betreffende de aanleg van regenboogzebrapaden te steunen, zo laat hij aan Oosterhout Nieuws weten. Daar komt bij dat Güler vindt dat het gemeentebestuur in deze ingewikkelde tijd haar aandacht aan andere, meer prangende zaken zoals de kostencrisis, moet besteden.

Verder als zelfstandig raadslid

Op het niet willen steunen van een motie om een regenboogzebrapad aan te leggen, is volgens Güler binnen GroenLinks zodanig fel gereageerd, dat hij zich niet langer vrij voelt om binnen de fractie zijn eigen mening te uiten. Ümit Güler: “Ik betreur de situatie die is ontstaan. Ik zal mij, vanuit mijn zelfstandige raadslidmaatschap, keihard blijven inzetten voor de mensen die op mij gestemd hebben en voor de andere mensen in Oosterhout.” Güler kreeg bij de verkiezingen 581 voorkeursstemmen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen