Marlon en Faber winnen wisseltrofee voor mooiste stal

Martijn overhandigt wisseltrofee aan Faber
Martijn overhandigt wisseltrofee aan Faber
Foto: Judith Robbe

Marlon (8) en Faber (5) van der Velden winnen de wisseltrofee voor mooiste stal tijdens de Kerststallenspeurtocht Slotjes-West.

Kerststallen speurtocht

Ruim vijftig kerststalletjes waren er tijdens de kerstvakantie verspreid door de hele wijk Slotjes-West te bewonderen. ‘Kerststallen speuren in Slotjes-West bevalt het allerbest.’ Wie ze allemaal vond en de bijbehorende letters noteerde, kwam op deze zin uit. “Meer dan honderd speurders hebben het deelnameformulier met de oplossing ingeleverd”, vertelt Marie-Cécile Donders van de werkgroep Activiteiten Slotjes-West. “De jongste deelnemer was 1 jaar, de oudste 87.” Veel van de deelnemers worden deze week verrast met een prijs, want de buurtbewoners zorgden voor een rijkgevulde prijzenpot.

Mooiste kerststal

De bewoners van Slotjes-West kwamen zelf ook in aanmerking voor een prijs, namelijk de wisseltrofee voor de mooiste kerststal van het jaar.Vorig jaar wonnen de bewoners van de Prisma-woonvoorziening aan de Huize Limburgstraat de wisseltrofee. “Dat was een heel grote kerststal. Dit jaar ging de wisseltrofee juist naar een heel kleine stal, die van de Marlon van 8 jaar en Faber van 5 jaar in de Drossaardstraat. Zij hadden een schattige kerststal in elkaar geknutseld, met een ster van ijslollystokjes erboven. Ook voegden ze nog iets extra’s toe aan de stal: iedereen mocht uit het kistje eronder een mooie wens grabbelen. “Een positieve boodschap in deze tijd, heel mooi”, aldus jurylid Diana Nooten.

Goed doel

Martijn de Graaf gaf de kerststallenspeurtocht dit jaar een extra dimensie door de deelnemers uit te nodigen in zijn kamer, die hij helemaal had omgetoverd in een Efteling-kerstdorp. “Elke dag van de kerstvakantie zijn er wel bezoekers geweest, die hun ogen uitkeken”, vertelt Martijn enthousiast. Naast zijn deur had hij een kastje opgehangen waar bezoekers geld in konden doen. De gehele opbrengst was bestemd voor het goede doel: Villa Pardoes, een vakantieverblijf bij de Efteling voor ernstig zieke kinderen en hun familie. “Ik heb maar liefst 96 euro opgehaald voor Villa Pardoes!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen