Groen licht voor Voltkwartier op voormalig PDM-terrein

Foto: Tricorp Business Center

In het nieuwe Voltkwartier op het voormalige PDM-terrein komen werken, zorg en welzijn, wonen en ontspanning bij elkaar.

Voltkwartier

Meer dan honderd jaar geleden werd aan de Bredaseweg brouwerij De Gekroonde Bel gebouwd. Nadat Philips het monumentale gebouw omtoverde tot hoofdkantoor en een grote productiehal bijbouwde voor Volt gloeilampen en later PDM Magneetbanden, kwam het complex zo’n 20 jaar geleden in handen van Arthur Robbesom. Hij transformeerde het gebied tot het huidige Tricorp Businesscenter dat ruimte biedt voor kantoorruimte, bedrijfsruimte en opslagruimte voor meer dan 90 bedrijven.

Gebiedsvisie

Inmiddels ligt er een inspirerende gebiedsvisie voor de toekomst van dit stuk industriële geschiedenis. Samen met Han Nieuwesteeg gaat Arthur het gebied opnieuw transformeren in een inclusief gebied waar niet alleen werken, maar ook zorg en welzijn, wonen en ontspanning een plek gaan krijgen. Autovrij, zelfvoorzienend in energie en met circulaire intenties zal het versteende gebied veranderen in een groene oase en een unieke plek worden in onze stad, zo wordt ons beloofd. Het is onder andere de bedoeling dat aan de achterkant van het businesscenter enkele tientallen tiny houses worden gebouwd: klein, milieuvriendelijk en betaalbaar voor starters. Wanneer de schop in de grond gaat is nog niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen