Zaterdag weer gratis boom of struik ophalen tijdens Boomplantdag

Foto: FloraliaPark (via Facebook)

Op zaterdag 4 maart deelt Werkgroep Oosterhout Duurzaam tussen 11.00 en 15.00 uur weer op diverse plaatsen gratis bomen en struiken uit.

Minder bestrating en meer beplanting

De Werkgroep Oosterhout Duurzaam wil graag een stap zetten naar een leefbare groene toekomst voor de volgende generatie. “Meer beplanting en minder bestrating is het antwoord op de klimaatverandering. Daarom delen wij op zaterdag 4 maart voor het derde jaar op rij gratis boompjes en struiken uit.” Alle boompjes/struiken zijn klein 40/60/80/100 cm en hebben geen aarde/kluit, dus ze zijn gemakkelijk op de fiets te vervoeren. Het groen wordt ter beschikking gesteld door Groenbeleving Braat, Hoveniersbedrijf Eric Kuipers, Hoveniersbedrijf Jan van den Heijkant en de Gemeente Oosterhout.

Afhaalpunten

Je kunt de gratis boompjes en struiken afhalen op zaterdag 4 maart tussen 11.00 en 15.00 uur op de volgende locaties:

  • Braat groenbeleving, Achterstraat 6b, Den Hout
    Zwarte bes, gelderse roos, rode kornoelje, kardinaalsmuts, hazelaar, sierappel, tamme kastanje, winterlinde, knotwilg en gewone/conference peer
  • MEK, Veerseweg 100, Oosterhout
    Bessenstruiken, framboos, vlinderstruik, wilde appel, jasmijn, sneeuwbalspirea en meidoorn
  • Sophia’s Tuin, Seterseweg 7, Dorst
    Appel- en perenboompjes
  • Floralia Park, Beneluxweg 63, Oosterhout
    Sporkehout, mahoniestruik, wilde kers, sleedoorn, lijsterbesspirea, katwilg
  • Hoveniersbedrijf Jan van den Heijkant, Helleke 13, Oosterhout
    Zoete kers, meidoorn, witte berk, krentenboom, knotwilg en lijsterbes

Biodiversiteit

Ook dit jaar kiest Werkgroep Duurzaam Oosterhout weer voor een grote variëteit aan boompjes en struiken om de biodiversiteit te verhogen. Als je een boom plant maak je een leefgebied voor planten en dieren. Denk aan hommels, wilde bijen en vlinders. Maar vooral geniet je er zelf van: mooie bloesems, het groen en misschien een eigen oogst. Dit jaar worden zij ondersteund door de scouts van Scouting Erasmus. Zij delen dit jaar struiken uit, staan met een stand in het Winkelcentrum Zuiderhout en het Floralia Park en gaan met een kar de wijk in. Ook delen zij zakjes thee uit van Wilder Land, thee samengesteld van (on)kruiden die afkomstig zijn van ingezaaide akkerranden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen