VVD blij met mogelijkheid om in Oosterhout je prik te halen

Foto: VVD Oosterhout

Naar aanleiding van vragen van de VVD is er een nieuwe priklocatie in Oosterhout voor vrijwillige groepsvaccinaties in Theater de Bussel.

Vrijwillige groepsvaccinaties

Mathijs Raaijmakers, fractievoorzitter van de VVD Oosterhout, heeft eerder vragen gesteld over het ontbreken van een locatie in Oosterhout voor vrijwillige groepsvaccinaties. De GGD had geen locatie in Oosterhout waardoor kinderen noodgedwongen naar andere plaatsen in de omgeving moesten. Zo was er op 27 maart een vrijwillige groepsvaccinatieronde gepland door de GGD in het kader van het Rijksvaccinatieprogramma. De locatie was de Amerhal in Made.

Theater de Bussel

Wethouder Clèmens Piena heeft, naar aanleiding van de vragen van de VVD, op 4 april 2023 toegezegd met de GGD in gesprek te gaan. Uitkomst van dit gesprek was dat een tijdelijke priklocatie enkele keren per jaar praktisch ingewikkeld was te faciliteren in één van de Oosterhoutse sporthallen. Maar er is in theater De Bussel een goed alternatief gevonden. Er ligt een parkeergarage naast, er is voldoende plek voor fietsers en binnen is ruimschoots voldoende ruimte. De GGD zal zorgen voor een goede verkeersafwikkeling met verkeersregelaars.

Reactie VVD

Mathijs Raaijmakers: “De VVD is blij dat er geprikt gaat worden op zo’n centrale plek in Oosterhout. Ook voor tieners alleen en ouders op de fiets is De Bussel snel te bereiken! Het is drempelverlagend, kansengelijkheid verhogend en het scheelt Oosterhouters ook gewoon veel tijd!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen