Ad van Groessen nieuwe dirigent van Koninklijke Muziekvereniging Oosterhout

Foto: KMO

Afgelopen dinsdag werd het dirigeerstokje van Koninklijke Muziekvereniging Oosterhout overgedragen van Rob Ysebaert naar Ad van Groessen.

Ad van Groessen

Sinds afgelopen dinsdag staat Ad van Groessen voor het orkest van de Koninklijke Muziekvereniging Oosterhout (KMO). Voor sommigen een oude bekende, bij de ander bekend van zijn inspringen bij de 4 mei herdenking van vorig jaar. Alle spelende leden reageerden direct enthousiast toen zij aan hun nieuwe dirigent werden voorgesteld. Er werd direct hard aan de slag gegaan. Nu op de standaard bijvoorbeeld een medley van Avicii. Maar ook stukken voor het Brullen in de Bussel. Over 2 jaar bestaat de KMO maar liefst 200 jaar. Ad zal naar dit jubileum toe gaan werken met het orkest. Heb jij ook zin om mee te spelen? Kom dan een keer sfeer proeven op dinsdagavond en neem contact op met [email protected]

Over Koninklijke Muziekvereniging Oosterhout

De Koninklijke Muziekvereniging Oosterhout is opgericht in 1825, de vereniging bestond toen uit alleen Heren van stand. In 1871 kreeg de harmonie het predicaat Koninklijk. Omstreeks 1890 kwamen er ook vrouwen bij het muziekgezelschap en werden er concerten gegeven in herbergen en koffiehuizen. Naarmate de tijd vorderde en de stad Oosterhout steeds groter werd, breidde de harmonie ook steeds verder uit. Inmiddels heeft de Koninklijke Muziekvereniging Oosterhout 2 orkesten, het groot-orkest en een jeugdorkest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen