112

Brandweer Oosterhout zoekt aanpakkers

Oefening Bouwlingstraat
Oefening Bouwlingstraat
Foto: Brandweer Oosterhout

Brandweer Oosterhout is op zoek naar stadsgenoten om het team versterken. Een unieke kans om deel uit te gaan maken van een professioneel team waarmee je een belangrijke en zeer gewaarde bijdrage gaat leveren aan de veiligheid in Oosterhout.

Vrijwillige brandweer

Deel uitmaken van een brandweerteam doe je naast je reguliere baan. Je zou het dus kunnen zien als een hobby. Maar dan wel een hele serieuze en geen vrijblijvende. Want taken als brand bestrijden en hulpverlenen bij verkeersongevallen wordt niet overgelaten aan amateurs. Daarom krijg je dezelfde volwaardige opleiding als iemand die beroepsmatig bij de brandweer werkt. Deze opleiding volg je overdag (ca. 1 jaar) of in de avonduren (ca. 2 jaar). Tegelijkertijd ga je praktijkervaring opdoen tijdens de wekelijke oefeningen (donderdagavond) en als stagiaire tijdens de uitrukken.

Het echte werk

Op werkdagen is er op de kazerne aan de Vaartweg een dagdienstbezetting. Prettige bijkomstigheid hiervan is dat je brandweerfunctie daarom heel goed te combineren is met je reguliere baan. Je hoeft namelijk alleen maar in de avonden, nachten en weekenden beschikbaar te zijn. Met 40 collega’s en een planningsrooster zorgen we dat er altijd voldoende bezetting is om de brandweerauto’s de straat op te krijgen. Als je in actie moet komen word je met een pager opgeroepen en ga je naar de kazerne. Wanneer dat is weet je nooit, maar deze onvoorspelbaarheid is wat het vak zo leuk maakt. Maar dát de pager gaat is zeker. Want met gemiddeld 300 uitrukken op jaarbasis ben je er van verzekerd regelmatig de handen uit de mouwen te moeten steken.

Meer informatie

Iets voor jou? Stap in de wondere wereld van de brandweer! Een uitdagende, veelzijdige en nuttige taak. Bel voor meer informatie of om je aan te melden naar 088-2250200 of mail naar [email protected]. Wil je live contact, loop dan gerust op donderdagavond om 19.30 uur de brandweerkazerne binnen om je vragen te stellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen