Thuisvester neemt 99 woningen van Mooiland over

Foto: Thuisvester

Per 29 september 2023 neemt Thuisvester 99 huurwoningen in Oosterhout en Zundert over van Mooiland dat zich meer gaat richten op hun kerngebied.

Sociale huurwoningen

Het grootste deel van de sociale huurwoningen van Mooiland staat in Noordoost-Brabant, Gennep en in Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en omgeving. Dit noemen zij hun kerngebied. Mooiland trekt zich de komende jaren geleidelijk terug uit gebieden die daar niet toe behoren. Dat doen zij door woningen te verkopen. Carly Jansen van Mooiland: “Bij de verkoop van de woningen in Oosterhout en Zundert hebben we gezocht naar een verhuurder die deze woningen ook voor de toekomst behoudt voor de doelgroep in de sociale huursector. Deze verhuurder vonden wij in Thuisvester. Zij weten als lokaal verankerde organisatie wat er in Oosterhout en Zundert leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging.”

Prins Frederikstraat en Strijenstraat

Het gaat om 29 eengezinswoningen aan de Prins Frederikstraat en Strijenstraat en 13 appartementen aan de Prins Frederikstraat in Oosterhout. Daarnaast gaat het nog om woningen in Klein Zundert, Rijsbergen en Zundert. Pierre Hobbelen, directeur-bestuurder Thuisvester, licht de aankoop toe: “Thuisvester erkent, gezien alle vraagstukken op de woningmarkt en sociale domein, het toenemende belang van lokale verankering. Ik kan de strategie van Mooiland volledig volgen en ben blij dat de woningen met deze transactie behouden blijven voor de doelgroep van beide organisaties.” Mooiland en Thuisvester werken samen aan een zorgvuldig verkoop- en overdrachtsproces. Onlangs zijn alle bewoners van de betreffende woningen van Mooiland geïnformeerd over de overname.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen