Voedselbank houdt weer drie dagen actie ‘boodschap voor een ander’

Foto: Cootje Versteeg

Op 23, 24 en 25 november wordt in diverse supermarkten door Goederenbank De Baronie voor de 19e keer de actie ‘boodschap voor een ander’ georganiseerd.

Boodschap voor een ander

Goederenbank De Baronie: “We leven in een tijd waarin mensen geconfronteerd worden met een torenhoge inflatie en enorm stijgende energiekosten. Anderen zijn b.v. ongeletterd, weer  anderen hebben geen sociaal netwerk van waaruit zij ondersteund worden, weer anderen hebben te kampen met langdurige ziekten. Kortom, redenen genoeg waarom in deze regio dringend behoefte is om zo’n 250 gezinnen te ondersteunen met onder andere een wekelijks voedselpakket.”

Hoe werkt de actie?

Het winkelend publiek wordt gevraagd de actie te ondersteunen door iets extra’s te kopen en aan de Goederenbank ter beschikking te stellen. Het gaat om droge en houdbare ongekoelde basisproducten zoals rijst, meel, koffie, thee, cacao, suiker, zoet beleg voor op brood, chocomelk, yoki-drink, schoonmaakmiddelen, waspoeder en toiletartikelen zoals tandpasta en shampoo. Verreweg de meeste klanten zijn bijzonder enthousiast en dit levert mooie reacties op.

Vrijwilligers gevraagd

Elk jaar zet een groot aantal vrijwilligers zich in om deze winkelactie tot een succes te maken. Dit is unieke kans voor jou om ook iets te betekenen voor mensen in (financiële) problemen. Mensen die gewoon bij jou in de straat kunnen wonen. Wil jij ook een dagdeel (of meerdere) mee helpen, dan kun je voor meer informatie bellen met de coördinator Annita: 06 435 869 84 of mailen naar [email protected] In totaal zijn er ongeveer 300 vrijwilligers die deze actie mede tot een succes proberen te maken, waaronder ook een aantal leerlingen van middelbare scholen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen