Zelf foto’s ontwikkelen en afdrukken in de doka bij Bock

Foto: St. Bock

In de nieuwe donkere kamer (doka) van Bock kun je analoge foto’s van een ouderwets fotorolletje zelf ontwikkelen en afdrukken.

Fotorolletje

Je ziet het overal om je heen: ouderwets is weer hip. We gaan terug naar de vinyl platen, willen meubels en kleding in de stijl van vroeger of nog liever écht uit die tijd. We eten vergeten groenten en hebben uitgerekend dat met de hand afwassen veel minder water kost dan dat de vaatwasser verbruikt. Of is dat een stap te ver? Hoe dan ook, kunstenaar Paul Smolders signaleerde deze ontwikkeling ook op zijn vakgebied en hij bouwde in een leeg atelier bij Bock in voormalig zwembad De Blikken een volwaardige doka. Deze is te huur is voor iedereen die aan de slag wil met analoge fotografie.

Doka bij Bock

In een donker kamer (doka) worden vastgelegde analoge beelden ontwikkeld tot een foto. De kamer is volledig afgeschermd van daglicht en is (bijna) volstrekt duister. Er brandt enkel een bescheiden rood licht. In de doka wordt een filmrol tot een negatief ontwikkeld en van het negatief wordt een positief beeld, de afdruk gemaakt. Fotografen die gewend zijn om in een doka te werken, zullen na een instructie van Paul al snel zelfstandig aan de slag kunnen. Alle apparatuur om films van kleinbeeld tot maximaal 8×10 inch (20×25 cm) te ontwikkelen is beschikbaar. Voor het afdrukken op papier kun je gebruikmaken van twee professionele vergroters. Beide met kleurenkop. Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen