Wachttijd Oosterhoutse Huisartsenpost ruim onder landelijk gemiddelde

Foto: Zorroo

Hoewel veel Huisartsenposten moeilijk bereikbaar zijn is de wachttijd bij de Oosterhoutse HAP juist ruim onder het landelijk gemiddelde.

Wachttijd Huisartsenpost

In Noord-Brabant moet men gemiddeld 15 minuten wachten voordat de dienstdoende huisartsenpost op een zaterdagavond de telefoon beantwoordt, blijkt uit onderzoek van klantcontactbeheerder Interswitch. Alleen in Flevoland duurt het gemiddeld langer om contact te krijgen met een huisartsenpost. Bij huisartsenpost Oosterhout was er een gemiddelde wachttijd van 4 minuten en 16 seconden. Dat is ruim onder het landelijke gemiddelde van zeven minuten.

Onderzoek

Het onderzoek omvatte telefoongesprekken naar alle Nederlandse huisartsenposten gedurende drie verschillende zaterdagavonden, waarbij de gemiddelde wachttijd werd berekend op basis van de verkregen resultaten. Vooral bij Huisartsenpost Midden-Brabant (17 minuten), Huisartsenpost Oost-Brabant Helmond/Geldrop/Eindhoven (34 minuten) en Huisartsenpost Oost-Brabant Hedel/Uden/Den Bosch (38 minuten) is de wachttijd aanzienlijk hoog. Huisartsenpost Oost-Brabant staat bovenaan als de huisartsenpost met de langste gemiddelde wachttijd. Zeeland heeft met slechts drie minuten de kortste gemiddelde wachttijd heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen