Onduidelijk of de Natuurijsbaan vandaag nog open gaat

Foto: Jos Pompe / IJSCO

Update 8.00 uur: IJsmeester Jos Pompe laat aan Oosterhout Nieuws weten dat de Natuurijsbaan vanmorgen niet meer open gaat.

Natuurijsbaan De Elskens

De liefhebbers van natuurijs hebben donderdag meteen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om hun rondjes te maken op Natuurijsbaan de Elskens in Dommelbergen-Noord. IJsmeester Jos Pompe: “Donderdagochtend hadden we zoals verwacht 8 cm ijs. Aan het einde van de dag is de kwaliteit van het ijs wel een stukje minder geworden. Vannacht om 5 uur was het +2,3°C en ga ik er vanuit dat er nu water op het ijs staat. Dit was gisteravond ook al het geval maar we hoopten nog op temperaturen rond of net onder 0°C. Vrijdagmorgen om 8.00 uur ga ik kijken hoe het ijs erbij ligt en wordt een besluit genomen of de Natuurijsbaan nog open zal gaan ofdat we tot de volgende vorstperiode zullen moeten wachten.”

Actuele situatie

Je kunt via de link onderaan dit artikel vanaf 8.30 uur zien op de Natuurijsbaan nog open zal gaan. Een groen stoplicht houdt in dat het ijs van de natuurijsbaan voldoende dik is bevonden om er publiek op toe te laten en daarmee is goedgekeurd door de ijsmeester(s) van IJsco. De kosten voor 1 dagdeel schaatsen (ochtend / middag / avond) bedragen € 3,50 per persoon. Kinderen t/m 3 jaar en IJSCO-leden hebben gratis toegang.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen