Informatiebijeenkomsten over gastopvang van kittens en moederpoezen

Foto: Dierenopvangcentrum Breda e.o.

Op zaterdag 2 maart en woensdag 13 maart kun je naar de informatiebijeenkomst voor de opvang van kittens bij het Dierenasiel Breda.

Gastgezinnen voor kittens

Dierenasiel Breda is op zoek naar extra gastgezinnen voor haar kittens en moederpoezen. Per jaar worden er meer dan 400 kittens bij het dierenasiel opgevangen. Soms komen ze alleen binnen, soms met broertjes en zusjes en soms ook met de moederpoes. Ook worden er regelmatig zwangere poezen gevonden en naar het asiel gebracht. Al deze dieren worden liefdevol verzorgd, totdat ze naar hun nieuwe baasje kunnen verhuizen.

Goede socialisatie

Voor een goede socialisatie is het belangrijk dat de kittens in een huiselijke omgeving worden grootgebracht. Zo komen ze voldoende in aanraking met mensen, eventueel andere dieren en de gebruikelijke geluiden die bij het runnen van een huishouden horen. Daarnaast krijgen ze in het gastgezin meer aandacht dan dat in het asiel mogelijk is, zeker in het hoogseizoen. Het dierenasiel heeft al ruim 60 gastgezinnen, maar in het afgelopen jaar bleek dat, door de enorme instroom van kittens, niet voldoende.

Iets voor jou?

Het dierenasiel wil het aantal gastgezinnen uitbreiden tot 100.  Tijdens de bijeenkomsten wordt uitgelegd wat het allemaal inhoudt om gastgezin te zijn voor kittens, wat het dierenasiel van het gastgezin verwacht en wat het asiel te bieden heeft. Zo worden alle kosten voor de verzorging van de dieren, zoals voeding, kattenbakken en eventuele medicatie vergoed. De informatiebijeenkomsten zijn op zaterdag 2 maart om 14.00 uur of woensdag 13 maart om 19.00 uur. De bijeenkomsten vinden plaats bij het Dierenasiel Breda aan de Oude Baan 60 in Breda. Graag even vooraf aanmelden via: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen