ZIJ nodigt je uit voor gespreksavonden over de toekomst van de RK Kerk

Foto: Google Streetview

De werkgroep ZIJ van de Catharinaparochie organiseert twee gespreksavonden over het synodale proces (synodaal = samen op weg) dat Paus Franciscus in gang heeft gezet over de toekomst van de RK Kerk.

Pastorale zone Oosterhout

De uitnodiging is gericht aan de gelovigen in de pastorale zone Oosterhout, die zes parochies omvat: de H. Catharina parochie; St. Elisabeth parochie; parochie St. Jan de Doper; Parochie Dongen-Klein Dongen-Vaart; H. Geestparochie en de Vijf Heiligen parochie. Op woensdag 20 maart is er een bijeenkomst voor mannen en vrouwen rond vier thema’s (o.a. een verwelkomende kerk en de rol van de vrouw) die de Nederlandse bisschoppen hebben geselecteerd uit het rapport van de eerste zitting van de synode in Rome. Op dinsdag 26 maart is er een verdiepende bijeenkomst speciaal voor vrouwen rond vragen van het NKV (Netwerk Katholieke Vrouwen) (wat is jouw roeping; hoe krijgen vrouwen meer verantwoordelijkheid in de leiding van de kerk en wat betekent een veilige kerk voor jou).

Synodale proces

De gesprekken zijn niet bedoeld om elkaar te overtuigen of aan het einde van de bijeenkomst tot een gemeenschappelijk standpunt te komen. Het synodale proces is vooral bedoeld om te luisteren naar wat er onder mensen leeft en hoe zij tegen Kerk en geloof aankijken en welke rol ze daar voor zichzelf in weggelegd zien. Het gaat vooral om luisteren met en naar elkaar, met respect voor ieders mening en opvattingen, zonder vooroordelen. Iedereen wordt uitgenodigd om vrijmoedig en openhartig te spreken, dat wil zeggen in vrijheid, waarheid en naastenliefde.

Meer informatie

Beide avonden zijn vrij toegankelijk en vinden plaats in de Verrijzeniskerk aan de Vondellaan 43 in de wijk Oosterheide van 19.30 tot 21.30 uur. Parkeren in de wijk en bij Winkelcentrum Zuiderhout is gratis. Graag vooraf aanmelden bij het parochiesecretariaat of bij Gerrie van Bree van werkgroep ZIJ, tel. 0618708321 of mail [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen