Mark Buijs wordt nieuwe burgemeester Roosendaal

Burgemeester Mark Buijs
Burgemeester Mark Buijs
Foto: Gemeente Oosterhout

Woensdagavond is tijdens een bijzondere raadsvergadering bekendgemaakt dat Mark Buijs de nieuwe burgemeester van Roosendaal zal worden.

Vertrek burgemeester Mark Buijs

Tijdens een bijzonder raadsvergadering werd woensdagavond bekend gemaakt dat onze burgervader Mark Buijs onze gemeente zal gaan verlaten. Mark is ruim 5 jaar burgemeester van Oosterhout, sinds hij op op 19 december 2018 werd geïnstalleerd. In die tijd heeft hij zich met een aantal zware dossiers beziggehouden, zoals de drugscriminaliteit op Industrieterrein Weststad en de opvang van asielzoekers in onze gemeente.

Opvolger van Han van Midden

Voordat Mark Buijs burgemeester werd in Oosterhout was hij ook 5 jaar burgemeester van Boxtel. Mark zal op korte termijn worden voorgedragen als burgemeester van Roosendaal. Hij zal dan Han van Midden opvolgen die sinds 3 oktober 2019 burgemeester van Roosendaal is. In september van 2023 heeft Han van Midden laten weten per 31 mei 2024 het ambt neer te willen leggen.

Installatie mogelijk al 18 juni

Met de voordracht van Mark Buijs door de gemeenteraad van Roosendaal is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten. Het streven is Mark Buijs op dinsdag 18 juni al te installeren als burgemeester van de gemeente Roosendaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen