Oosterhout was twee minuten stil voor oorlogsslachtoffers

Foto: Oosterhout Nieuws

Bij de Centrale Dodenherdenking in het Slotpark was het om 20.00 uur twee minuten stil, om mensen te herdenken die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties.

Paraplu’s

Het regende zaterdagavond. Maar de vele honderden Oosterhouters die de Centrale Dodenherdenking in het Slotpark bezochten vonden dat niet erg. Zij hadden een regenjas aangedaan of stonden onder een paraplu. Hoewel door het weer de opkomst iets lager was dan voorgaande jaren, was het ook nu redelijk druk rondom het Bevrijdingsmonument.

Toespraken en muziek

Voorafgaand aan de twee minuten stilte was er een toespraak van Burgemeester Mark Buis. Ook was er een bijzondere declamatie van Lieke Primo van het Oelbertgymnasium. Daarnaast werd de bijeenkomst opgeluisterd met muziek van Muziekvereniging KMO en zang van De Nachtegalen en Koorgroep Oosterhout. Op het gras rondom het monument stonden de Welpen, Scouts en Explorers van Scoutinggroep Erasmus en ook de leden van de Vereniging Uitgezonden Militairen Oosterhout (VUMO) waren weer aanwezig.

Oorlogsgraven en Ereveld

Eerder op de dag waren er al herdenkingen geweest bij de Britse oorlogsgraven aan de Nieuwe Bouwlingstraat en op het Pools Ereveld aan de Veerseweg. Daarnaast waren er uiteraard ook herdenkingen bij de begraafplaats aan de Houtse Heuvel in Den Hout, bij het monumentje op het Dorpsplein in Oosteind en bij de Mariakapel aan de Wethouder Van Dijklaan in Dorst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen